Bitcoin își continuă căderea

Bitcoin își continuă căderea
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 iun 2022

Cotația bitcoin a scăzut miercuri cu 6,3%, la 20.715,69 dolari, cel mai redus nivel din decembrie 2020, provocând declinul altor criptomonede mai mici, ceea ce arată că recentele turbulențe de pe piață nu se atenuează, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cea mai importantă monedă digitală a scăzut cu aproximativ 28% din februarie, iar anul acesta a pierdut mai mult de jumătate din valoare. Bitcoin înregistrase în noiembrie un nivel record, 69.000 dolari, iar de atunci a scăzut cu aproximativ 70%, arată Agerpres.

Declinul vinde după ce creditorul cripto Celsius din SUA a anunțat înghețarea retragerilor și transferurilor dintre conturi, provocând temeri privind evoluția pieței activelor digitale.

Așteptările privind posibilitatea ca Rezerva Federală a SUA (Fed) să majoreze rata dobânzii, posibil cu 75 de puncte de bază, pentru a contracara inflația, au sporit de asemenea presiunile asupra activelor riscante, de la criptomonede la piața bursieră.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Market Analyst eToro: Piețele financiare intră în panică, Bitcoin se prăbușește. Foarte multe îngrijorări legate de conflictul din Ucraina și zona de energie. La petrol nu e ca la curent CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Market Analyst eToro: Piețele financiare intră în panică, Bitcoin se prăbușește. Foarte multe îngrijorări legate de conflictul din Ucraina și zona de energie. La petrol nu e ca la curent

Criptomonedele mai mici, care tind să aibă o evoluție asemănătoare cu bitcoin, au înregistrat de asemenea scăderi. O altă criptomonedă globală importantă, ethereum, a scăzut cu 9,4%, la 1.090 dolari.

Conform datelor publicate de firma CoinMarketCap, valoarea de piață a tuturor criptomonedelor a coborât luni sub pragul de 1.000 de miliarde de dolari, pentru prima dată după luna ianuarie 2021, ajungând până la un minim de 926 de miliarde de dolari.

La nivel global, există peste 4.000 de criptomonede, însă monedele cu cea mai mare valoare de piață sunt Bitcoin, Ethereum, Tether, XRP și Bitcoin Cash.

Valoarea de piață a tuturor criptomonedelor existente la nivel global a atins un maxim de 2.900 de miliarde de dolari în luna noiembrie 2021, însă este într-o continuă scădere de la începutul acestui an. Numai în ultimele două luni valoarea de piață a criptomonedelor a scăzut cu 1.000 de miliarde de dolari pe măsură ce investitorii au renunțat la activele considerate riscante în contextul inflației ridicate și a îngrijorărilor că majorarea dobânzilor de către băncile centrale va afecta creșterea economică.

viewscnt
Afla mai multe despre
bictoin
crypto