Bitcoin urcă la maximul ultimelor 2 săptămâni, după noile comentarii ale lui Musk

Bitcoin urcă la maximul ultimelor 2 săptămâni, după noile comentarii ale lui Musk
scris 14 iun 2021
Cotațiile bitcoin au urcat la maximul ultimelor două săptămâni în tranzacțiile de luni, după ce Elon Musk a indicat că Tesla va accepta din nou plățile cu moneda virtuală pentru mașinile companiei, cu condiția ca jumătate din energia folosită pentru minarea bitcoin să provină din surse regenerabile.

Musk a scris pe Twitter că producătorul de automobile electrice va relua tranzacțiile în bitcoin atunci când va exista “o confirmare privind utilizarea rezonabilă (~50%) a energiei curate de către mineri, cu un trend pozitiv pe viitor”.

El a precizat că Tesla a vândut aproximativ 10% din deținerile sale de bitcoin, “pentru a confirma că acestea pot fi lichidate cu ușurință, fără să influențeze piața”.

Acțiunile TTS intră pe bursă la un preț cu 7% superior celui din ofertă. \ CITEȘTE ȘI Acțiunile TTS intră pe bursă la un preț cu 7% superior celui din ofertă. "Cât este apă pe Dunăre, TTS va putea naviga."

Tesla a dezvăluit o investiție de 1,5 miliarde de dolari în bitcoin în februarie. O lună mai târziu, compania a început să accepte plăți cu moneda digitală pentru mașinile sale, însă ulterior a revenit asupra deciziei, citând îngrijorări privind consumul ridicat de energie electrică.

Bitcoin s-a apreciat cu peste 9% în urma comentariilor lui Musk, până la un maxim intraday de aproape 40.000 de dolari, cel mai ridicat nivel din ultimele două săptămâni.

În jurul orei 13:50 (ora României), un bitcoin era cotat la 39.149 dolari pe platforma BitStamp, fiind în urcare cu 9,2% față de referința de vineri.

Noi măsuri de reglementare anunțate de China și decizia Tesla de a nu mai accepta plățile cu bitcoin, la mai puțin de două luni de la lansarea facilității, au împins cotațiile criptomonedei la minimile din februarie în ultima lună.

Prețurile și-au revenit săptămâna trecută, după ce Congresul din El Salvador a adoptat o lege prin care bitcoin devine monedă legală în țară.

viewscnt
Afla mai multe despre
bitcoin
preturi bitcoin
cotatii
elon musk
tesla
plati bitcoin masini tesla
energie regenerabila
minerit bitcoin