Bitcoin urcă la maximul ultimelor 2 săptămâni, după noile comentarii ale lui Musk

Bitcoin urcă la maximul ultimelor 2 săptămâni, după noile comentarii ale lui Musk
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 14 iun 2021
Cotațiile bitcoin au urcat la maximul ultimelor două săptămâni în tranzacțiile de luni, după ce Elon Musk a indicat că Tesla va accepta din nou plățile cu moneda virtuală pentru mașinile companiei, cu condiția ca jumătate din energia folosită pentru minarea bitcoin să provină din surse regenerabile.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Musk a scris pe Twitter că producătorul de automobile electrice va relua tranzacțiile în bitcoin atunci când va exista “o confirmare privind utilizarea rezonabilă (~50%) a energiei curate de către mineri, cu un trend pozitiv pe viitor”.

El a precizat că Tesla a vândut aproximativ 10% din deținerile sale de bitcoin, “pentru a confirma că acestea pot fi lichidate cu ușurință, fără să influențeze piața”.

Acțiunile TTS intră pe bursă la un preț cu 7% superior celui din ofertă. \ CITEȘTE ȘI Acțiunile TTS intră pe bursă la un preț cu 7% superior celui din ofertă. "Cât este apă pe Dunăre, TTS va putea naviga."

Tesla a dezvăluit o investiție de 1,5 miliarde de dolari în bitcoin în februarie. O lună mai târziu, compania a început să accepte plăți cu moneda digitală pentru mașinile sale, însă ulterior a revenit asupra deciziei, citând îngrijorări privind consumul ridicat de energie electrică.

Bitcoin s-a apreciat cu peste 9% în urma comentariilor lui Musk, până la un maxim intraday de aproape 40.000 de dolari, cel mai ridicat nivel din ultimele două săptămâni.

În jurul orei 13:50 (ora României), un bitcoin era cotat la 39.149 dolari pe platforma BitStamp, fiind în urcare cu 9,2% față de referința de vineri.

Noi măsuri de reglementare anunțate de China și decizia Tesla de a nu mai accepta plățile cu bitcoin, la mai puțin de două luni de la lansarea facilității, au împins cotațiile criptomonedei la minimile din februarie în ultima lună.

Prețurile și-au revenit săptămâna trecută, după ce Congresul din El Salvador a adoptat o lege prin care bitcoin devine monedă legală în țară.

viewscnt
Afla mai multe despre
bitcoin
preturi bitcoin
cotatii
elon musk
tesla
plati bitcoin masini tesla
energie regenerabila
minerit bitcoin