Bursa de la Tokyo a avut cel mai rapid avans săptămânal din ultimii șase ani și jumătate

Bursa de la Tokyo a avut cel mai rapid avans săptămânal din ultimii șase ani și jumătate
scris 15 iul 2016

Bursa de la Tokyo a avut cea mai bună săptămână din ultimii șase ani și jumătate, susținută de măsurile de stimulare economică anticipate de investitori în Japonia și deprecierea yenului, informează MarketWatch.

Indicele Nikkei a avansat cu 0,7% în ședința de vineri și 9,8% în această săptămână, cea mai mare creștere înregistrată din decemmbrie 2009.

“Este o săptămână foarte bună pentru Japonia, care pune bazele unei recuperări în piață în a doua jumătate a anului. Cred că este un punct de inflexiune. De fapt, lucrurile nu stătea așa rău oricum, dar riscurile macroeconomice au afectat sentimentul investitorilor”, spune Arthur Kwong, analist șef pentru regiunea Asia Pacific la BNP Paribas Investment Partners.

Investitorii așteaptă măsuri de stimulare a economiei după ce coaliția aflată la putere, condusă de premierul Shinzo Abe, a câștigat alegerile pentru Camera superioară care au avut loc pe 10 iulie în Japonia. Premierul japonez a declarat, după alegeri, că va elabora împreună cu miniștrii un plan de stimulare economică și a anunțat că i-a solicitat ministrului japonez al Economiei să adopte măsuri de stimlare fiscală chiar de luna aceasta.

Consumer Reports cere ca Tesla să renunțe la sistemul Autopilot, în urma unui accident mortal CITEȘTE ȘI Consumer Reports cere ca Tesla să renunțe la sistemul Autopilot, în urma unui accident mortal

Cursul dolar/yen a urcat cu aproape 3% pe parcursul săptămânii, la 105,8 yeni pe dolar. Deprecierea monedei japoneze încurajează exporturile și se reflectă în creșeterea cotațiilor acțiunilor.

Printre cele mai bune evoluții bursiere s-a numărat cea a acțiunilor producătorului japonez de jocuri video Nintendo, care au avansat spectaculos, cu 9,8% vineri și cu 63% pe parcursul săptămânii. Avansul s-a datorat succesul înregistat de Pokemon Go, prima incursiune a companiei japoneze pe segmentul jocurilor destinate dispozitivelor mobile.

viewscnt
Afla mai multe despre
nikkei
tokyo
japonia
nintendo
actiuni
burse
stimulare
abe