Bursele europene dau semne de revenire după cel mai abrupt declin săptămânal din martie

Bursele europene dau semne de revenire după cel mai abrupt declin săptămânal din martie
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 10 iul 2023

Acțiunile europene au crescut luni, dând semne de revenire după ce săptămâna trecută au înregistrat cel mai abrupt declin din martie, în contextul în care investitorii își îndreaptă atenția spre sezonul de raportări financiare și un nou set de date privind inflația în SUA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele regional Stoxx Europe 600 a avansat cu circa 0,2%, la 448,47 de puncte, cu creșteri apropiate pe toate marile burse: +0,23% pentru referința FTSE 100 de la Londra, + 0,45% pentru indicii DAX și CAC 40 de la Frankfurt și Paris și +0,34% pentru FTSE MIB de la Milano.

Acțiunile au inversat un declin inițial, precipitat de date dezamăgitoare privind evoluția prețurilor de consum și industriale în China, scrie Bloomberg. Companiile din domeniul călătoriilor au condus câștigurile, în timp ce utilitățile și sectorul imobiliar au fost printre cele mai slab performante.

Daniel Dines demisionează din poziția de co-CEO al UiPath. \ CITEȘTE ȘI Daniel Dines demisionează din poziția de co-CEO al UiPath. "De la un apartament mic din România la o companie publică cu venituri de peste 1 miliard de dolari și peste 10.000 de clienți."

Dintre acțiunile individuale, titlurile Bayer AG au crescut cu 1,6%, pe fondul informațiilor potrivit cărora directorul general, Bill Anderson, lucrează la o potențială separare a diviziei de produse agrochimice, prin intermediul unei listări la bursă.

Bursele europene au avut un început slab de semestru, în condițiile în care persistă îngrijorările legate de creșterea ratelor și de încetinirea economiilor.

Traderii își îndreaptă acum atenția către raportările financiare ale companiilor, pentru a evalua modul în care au reușit să facă față unor vânturi potrivnice în prima jumătate a anului, printre care ratele mai mari ale dobânzilor și încetinirea cererii economice în China. Datele privind inflația din SUA, care vor fi publicate miercuri, vor fi, de asemenea, semnificative pentru piețe.

Între timp, analiștii de la Citigroup au îmbunătățit ratingul pentru acțiunile europene în categoria “overweight”, semn că anticipează performanțe superioare pe termen scurt în comparație cu acțiunile din alte părți ale lumii. Banca americană notează că acțiunile europene se tranzacționează cu un discount record față de acțiunile din SUA și că ar trebui să beneficieze de un dolar mai slab, precum și de orice stimulente anunțate de China.

Principalii indici bursieri de pe Wall Street cosemnau evoluții mixte în jurul orei 19:30 (ora României): S&P 500 și Nasdaq Composite se depreciau cu 0,1% și, respectiv 0,4%, în timp ce Dow Jones avansa cu 0,4%.

Acțiunile UiPath au recuperat un ușor declin înregistrat în debutul tranzacțiilor și se apreciau cu 0,85%, până la prețul de 16,63 dolari. Daniel Dines, cofondatorul companiei de software pornite din România, a anunțat că va demisiona din funcția de co-CEO la finele anului, pentru a se concentra pe proiecte de inteligență artificială.

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni europene
cresteri burse
actiuni uipath
demisie daniel dines