Guvernul ia în calcul prelungirea înghețării tarifelor RCA cu încă trei luni

Guvernul ia în calcul prelungirea înghețării tarifelor RCA cu încă trei luni
scris 5 mai 2017

Executivul ia în calcul prelungirea plafonării tarifelor RCA cu încă trei luni, au declarat, vineri, pentru News.ro, surse guvernamentale. Plafonarea asigurărilor de răspundere civilă auto ar putea fi discutată chiar în ședința de guvern din această după-amiază.

Surse guvernamentale au afirmat, pentru News.ro, că ministrul Finanțelor, Viorel Ștefan, a avut mai multe întâlniri cu transportatorii și cu reprezentanții Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) și că ia în calcul să prelungească plafonarea tarifelor RCA cu încă trei luni printr-o Hotărâre de guvern, acest lucru putând fi discutat chiar în ședința Executivului de vineri.

Unul dintre principalele motive ale prelungirii măsurii de înghețare a tarifelor RCA pentru încă trei luni este întârzierea, în Parlament, a noii legi a RCA, care ar trebui să conțină noile prevederi negociate și agreate între toate părțile implicate ăn sector.

Guvernul a aprobat anul trecut, la presiunile patronatelor din transportul rutier, o Ordonanță de Urgență (OUG) care impune înghețarea prețurilor RCA pentru șase luni, prin fixarea unor prețuri maxime de către ASF. Perioada de plafonare a început în 18 noiembrie 2016 și va expira în 18 mai.

EXCLUSIV Fostul președinte CSA Daniel Tudor, obligat să demisioneze pentru incompatibilitate, cere ASF compensații de peste 3 milioane lei CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Fostul președinte CSA Daniel Tudor, obligat să demisioneze pentru incompatibilitate, cere ASF compensații de peste 3 milioane lei

Înghețarea polițelor RCA a fost salutată de transportatori, dar criticată de companiile de asigurări active pe segmentul RCA, care se plâng că înregistrează pierderi și cer revenirea la tarife libere.

Volumul total al primelor brute subscrise pe segmentul RCA a crescut anul trecut cu 29%, la 4,03 miliarde lei (897 milioane euro), ca urmare a creșterii primei medii.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
rca
asigurare