Inflația din SUA a atins un nou maxim al ultimilor 40 de ani

Inflația din SUA a atins un nou maxim al ultimilor 40 de ani
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 12 ian 2022

Rata anuală a inflației din SUA a urcat, în decembrie, la 7%, un nou maxim al ultimilor 40 de ani. Decembrie este a șaptea lună consecutiv în care inflația anuală din SUA se situează peste nivelul de 5%.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

În ritm lunar, inflația calculată de baza indicelui prețurilor de consum a crescut cu 0,5%.

Rezerva Federală (Fed) a renunțat să mai descrie inflația ca fiind "tranzitorie" și pregătește creșterea dobânzilor, posibil chiar începând cu luna martie.

UiPath crește puternic la New York, pe fondul revenirii apetitului pentru acțiunile tech. Deținerea lui Daniel Dines - 4,6 miliarde de dolari. Parteneriat important semnat CITEȘTE ȘI UiPath crește puternic la New York, pe fondul revenirii apetitului pentru acțiunile tech. Deținerea lui Daniel Dines - 4,6 miliarde de dolari. Parteneriat important semnat

Problemele cu lanțurile de aprovizionare globale continuă să provoace penurii și să crească prețurile la produse din toate categoriile, de la mașini second-hand, la carne sau mobilă. În noiembrie, prețul mediu al unui autovehicul second-hand în SUA a fost de 29.011 dolari, cu 39% mai mult decât în urmă cu doar 12 luni, notează The Guardian.

Progresele rapide de pe piața muncii din SUA și indiciile oferite de cea mai recentă minută a ședinței de politică monetară sugerează o normalizare mai rapidă a dobânzilor decât era anticipat anterior.

În acest context, Goldman Sachs crede că Fed va majora dobânzile de patru ori în acest an și va începe procesul de reducere a bilanțului în iulie sau chiar mai devreme.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
inflatie sua
prreturi consum
preturi sua
inflatie record
fed