Jumătate din băncile zonei euro nu ar supraviețui unei penurii de numerar de șase luni

Jumătate din băncile zonei euro nu ar supraviețui unei penurii de numerar de șase luni
scris 8 oct 2019

Jumătate din cele mai mari bănci din zona euro nu ar supraviețui unei penurii de numerar de șase luni, cele mai vulnerabile fiind firmele mai mari și subsidiarele instituțiilor străine, se arată într-un raport al Băncii Centrale Europene publicat luni, transmite Reuters.

ULTIMA ORĂ Nouriel Roubini, "Dr. Doom", vine în România. Detalii AICI

Testarea de către BCE a 103 creditori a dezvăluit unele puncte slabe ale sistemului bancar din zona euro, într-o perioadă în care sporesc temerile privind o posibilă recesiune. Totuși, BCE apreciază că rezultatele sunt "în mare parte pozitive", actualele reglementări cer băncilor să dețină suficiente lichidități pentru a supraviețui 30 de zile, scrie Agerpres.

Skoda a preluat oficial toate activitățile VW din India, în speranța că va reuși creșterea cotei de piață CITEȘTE ȘI Skoda a preluat oficial toate activitățile VW din India, în speranța că va reuși creșterea cotei de piață

Studiul BCE arată că patru bănci nu ar supraviețui șase luni dacă li se îngheață accesul la finanțare, iar 52 vor dispărea dacă unii clienți comerciali și partenerii financiari își retrag banii.

Un număr de 26 de bănci ar supraviețui mai mult de șase luni în cazul "unui șoc sever", în care ratingul lor de credit este retrogradat cu trei trepte și oamenii încep să-și retragă banii din depozite, se arată în raport.

viewscnt
Afla mai multe despre
bce
numerar
zona euro