Pandemia îi va costa pe asigurători peste 200 de miliarde de dolari în 2020

Pandemia îi va costa pe asigurători peste 200 de miliarde de dolari în 2020
scris 14 mai 2020

Pandemia de coronavirus va costa industria globală a asigurărilor aproximativ 203 miliarde de dolari în 2020, ceea ce o va face unul din cele mai costisitoare evenimente cu care s-a confruntat vreodată sectorul asigurărilor, alături de uraganul Katrina sau atentatele de la 11 septembrie, a estimat joi grupul britanic Lloyd's of London, informează AFP.

Lloyd's a precizat că se așteaptă să plătească despăgubiri care au legătură cu pandemia în valoare de 4,3 miliarde de dolari, o sumă similară cu pierderile înregistrate din cauza atentatelor teroriste din SUA de la 11 septembrie, scrie Agerpres.

ULTIMA ORĂ BERD a revizuit în scădere abruptă previziunile pentru economia românească CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ BERD a revizuit în scădere abruptă previziunile pentru economia românească

Până în prezent, pandemia de coronavirus a provocat decesul a 300.000 de persoane și a infectat peste patru milioane de persoane din întreaga lume.

Potrivit Lloyd's of London, pandemia de coronavirus va provoca pierderi de 107 miliarde de dolari companiilor de asigurări, de pe urma anulării unor evenimente sau a asigurărilor pentru călătorii de exemplu, la care se vor adăuga alte 96 miliarde de dolari sub forma pierderilor de pe urma portofoliilor de investiții, ca urmare a prăbuși piețelor financiare îngrijorate de recesiunea provocată de paralizarea economiilor.

"Industria globală a asigurărilor plătește o gamă largă de polițe pentru a sprijini companiile și persoanele afectate de Covid-19", a declarat John Neal, directorul general de la Lloyd's of London. Potrivit acestuia, ceea ce face această pandemie unică este "nu doar impactul uman și social devastator ci și șocul economic", cu o explozie a șomajului, a falimentelor și o prăbușire a Produsului Intern Brut în numeroase țări.

Lloyd's, una din cele mai vechi instituții din City-ul londonez, a avertizat că sumele evocate ar putea crește dacă măsurile de izolare vor fi menținute timp de mai multe luni. Scenariul său actual este construit pe ipoteza că regulile de distanțare socială vor fi menținute până la finele lunii iunie după care vor fi relaxate progresiv pe parcursul celui de al doilea semestru.

Grupul britanic avertizată că deocamdată este dificil de evaluat impactul economic și social precis al Covid-19, ținând cont de amploarea și complexitatea șocului, dar cu toate acestea costul total pentru toate companiile de asigurări din lume ar urma să fie mai mare decât cel al uraganului Katrina sau al atentatelor de la 11 septembrie.

viewscnt
Afla mai multe despre
lloyd's
pandemie
asigurare