Acțiunile europene coboară la minimul ultimelor două săptămâni. Carrefour se prăbușește, WPP pierde la Londra după cele mai slabe rezultate de la criză

Acțiunile europene coboară la minimul ultimelor două săptămâni. Carrefour se prăbușește, WPP pierde la Londra după cele mai slabe rezultate de la criză
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 1 mar 2018

Acțiunile europene au închis ședința de joi la minimul ultimelor două săptămâni, pe fondul unor rezultate financiare dezamăgitoare și al așteptărilor legate de politica monetară din SUA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicela pan-european Stoxx 600 a coborât cu 1,3% față de miercuri, la 374,86 puncte. Bursa de la Frankfurt a scăzut cu 2%, cea de la Paris cu 1,1%, în ce bursele de la Londra și Milano au pierdut sub 1%.

Acțiunile retailerului francez Carrefour s-au prăbușit cu 6% după ce compania a decis să reducă dividendele din cauza rezultatelor financiare slabe din 2017. Compania a raportat, pentru anul trecut, o pierdere de 530 de milioane de euro, de la cu un profit de peste 700 milioane euro în 2016.

VIDEO Un startup românesc a creat o lampă inteligentă care aduce laolaltă Google Assistant și Alexa. Fondatorii, pentru Profit.ro: Prietenii toți voiau câte unul si am hotărât sa îl facem și pentru public CITEȘTE ȘI VIDEO Un startup românesc a creat o lampă inteligentă care aduce laolaltă Google Assistant și Alexa. Fondatorii, pentru Profit.ro: Prietenii toți voiau câte unul si am hotărât sa îl facem și pentru public

Compania de publicitate WPP, unul dintre cei mai mari jucători de profil din lume, a pierdut peste 8% pe bursa londoneză după ce a publicat cele mai slabe rezultate de la criza financiară încoace.

Totodată, acțiunile companiilor din petrol și gaze au pierdut aproape 1% pe bursele europene, în contextul scăderii cotațiilor petrolului. Petrolul s-a ieftinit abrupt în urma datelor care au arătat o creștere a producției și stocurilor de țiței din Statele Unite.

La polul opus, acțiunile Anheuser-Busch InBev, lider pe piața mondială a berii, au crescut cu peste 2% pe fondul rezulatelor financiare bune.

Marți, Jerome Powell, șeful Rezervei Federale (Fed), a declarat în fața Senatului SUA că situația economiei americane s-a îmbunătățit din decembrie și nu există semne de supraîncălzire, ceea ce sugerează că Fed ar putea majora dobânda cheie de 4 ori în acest an, mai mult decât era așteptat în piață anterior.

"A existat o schimbare negativă a sentimentului din piață după mărturia lui Jerome Powell. Brusc, piețele trebuie să încorporeze în prețuri nu doar trei, ci poate chiar 4 majorări de dobândă", spune Richard Perry, analist la Hantec Markets, citat de MarketWatch.

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni
burse
stoxx 600
fed
dobanzi
powell
petrol
carrefour
wpp