Acțiunile Ferrari urcă imediat de la intrarea în ring mult peste prețul ofertei publice

Acțiunile Ferrari urcă imediat de la intrarea în ring mult peste prețul ofertei publice
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 21 oct 2015

Cotația cu simbolul RACE a deschis ședința de tranzacționare de la New York la prețul de 60 dolari/acțiune, cu peste 8 dolari față de prețul ofertei publice de 52 dolari/acțiune prin care compania a obținut o finanțare de 893 milioane dolari din piața americană.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Viteză maximă încă de la "grila de start" pentru acțiunile companiei Ferrari. Titlurile firmei au deschis la nivelul de 60 dolari/acțiune, cu 15% peste prețul ofertei publice primare de 52 dolari/acțiune, în care a obținut o finanțare de 893 milioane dolari. O cursă a acțiunilor așa cum o sugerează și simbolul RACE (în engleză "cursă) către un maxim atins la nivelul de 60,97 dolari/acțiune. Ulterior, acțiunile companiei au intrat într-un parcurs corectiv, la jumătatea ședinței regăsindu-se în jurul reperului de 56 dolari/acțiune, cu 7,5% peste prețul ofertei, potrivit portalului Yahoo Finance. La acest nivel, capitalizarea companiei este de 10,56 miliarde dolari.

Ferarri NV este adusă la cota Bursei de proprietarul acesteia, concernul Fiat Chrysler, în efortul de obține finanțarea programului său de investiții de 48 miliarde euro (54,5 miliarde dolari) și pentru care deja acesta s-a îndatorat. Prin separarea de Fiat, Ferrari urma să ia un volum de 2,8 miliarde euro din această datorie, conform afirmațiilor șefului consorțiului italo-american Sergio Marchionne, citate de Bloomberg.

Suprasubscrierea ofertei pentru 9% din acțiunile producătorului autoturismelor italiene de lux -  intermediată de UBS AG, Banco Santander SA, Mediobanca SpA, JPMorgan Chase & Co. și Merrill Lynch - fusese anticipat de piață, analiștii mizând pe faptul că investitorii cu plasamente pe sectorul auto par a fi încă prea puțin îngrijorați de recentul scandal al emisiilor poluante în care este implicat producătorul german Volkswagen AG.

Ferrari a obținut anul trecut câștiguri de 389 milioane euro, rezultate din veniturile de 2,8 miliarde euro pentru cele 7.255 de automobile de lux livrate pieței. Planurile sunt pentru o extindere pe mai departe a producției, la 9.000 de mașini în anul 2019.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
ferrari
fiat chrysler
listare
bursa
oferta publica
ipo
volkswagen