Acțiunile Fiat Chrysler scad cu peste 8% la Milano după revizuirea estimărilor de profit și venituri. Publicarea rezultatelor - umbrită de anunțul privind decesul lui Marchionne

Acțiunile Fiat Chrysler scad cu peste 8% la Milano după revizuirea estimărilor de profit și venituri. Publicarea rezultatelor - umbrită de anunțul privind decesul lui Marchionne
scris 25 iul 2018

Acțiunile Fiat Chrysler Automobiles (FCA) s-au depreciat cu până la 11% pe bursa din Milano miercuri, după ce producătorul auto a raportat un profit în scădere pentru trimestrul al doilea și a revizuit estimările privind rezultatele financiare anuale.

Publicarea rezultatelor financiare trimestriale a fost umbrită de anunțul privind decesul lui Sergio Marchionne, cel care a condus Fiat timp de 14 ani. Marchionne s-a stins din viață la vârsta de 66 de ani, din cauza unor complicații survenite în urma unei operații recente. El a fost înlocuit la cârma FCA de Mike Manley, șeful mărcii Jeep.

FCA a raportat un profit net de 754 milioane de euro pentru perioada aprilie-iunie, în scădere cu 35% comparativ cu un rezultat de 1,16 miliarde de euro în intervalul similar din 2017. Veniturile grupului au crescut cu 6%, până la 29 miliarde de euro, potrivit MarketWatch.

Șeful Fiat Chrysler, Sergio Marchionne, a decedat în urma unor complicații survenite în spital CITEȘTE ȘI Șeful Fiat Chrysler, Sergio Marchionne, a decedat în urma unor complicații survenite în spital

Grupul a revizuit în scădere estimările privind veniturile și profitul operațional pentru întreg anul 2018, informație care a trimis acțiunile companiei în picaj cu până la 11% pe bursa de la Milano, până la un minim intraday de 14,734 euro pe unitate.

Declinul s-a mai temperat ulterior, iar în jurul orei 15:30 acțiunile companiei se tranzacționau la 15.176 euro, în coborâre cu 8,34% față de referința de la închiderea sesiunii de marți.

În tranzacțiile premarket la New York, titlurile FCA consemnau o depreciere de 7,7%, până la prețul de 17,80 dolari pe unitate.

FCA preconizează venituri între 115 și 118 miliarde de euro în 2018, față de venituri de aproximativ 135 miliarde de euro estimate anterior. Prognoza privind profitul operațional ajustat a fost coborâtă de la 8,7 miliarde de euro la 7,5-8 miliarde de euro. 

viewscnt
Afla mai multe despre
fiat chrysler
fca
actiuni
rezultate
estimari profit
sergio marchionne