Acțiunile românești continuă declinul, “imune” la creșterile externe. MedLife salvează rulajul

Acțiunile românești continuă declinul, “imune” la creșterile externe. MedLife salvează rulajul

Foto dreamstime.com

Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 8 apr 2021

Acțiunile românești s-au corectat pentru a cincea sesiune consecutivă joi, pe un rulaj în urcare, susținut de două tranzacții speciale cu titlurile MedLife, în valoare de 38,6 milioane de lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ce urmează să se întâmple pe piața de capital din România, în actualul context de pandemie, va fi anunțat la videoconferința Profit Piața de Capital.forum, organizată cu sprijinul Banca Transilvania, al Bursei de Valori București și Evergent Investments. Detalii pot fi văzute AICI

Contrar evoluțiilor din piețele internaționale, unde principalii indici bursieri au atins noi maxime record, atât în Europa, cât și în SUA, indicii de referință de la BVB au continuat o serie de deprecieri începută vinerea trecută. BET a coborât cu 0,33%, până la 11.206,79 de puncte, indicele compozit BETPlus consemnând un declin apropiat, de 0,31%.

Rulajul cu acțiuni, în valoare de 66,38 milioane lei (13,5 milioane euro), a fost salvat de două tranzacții de tip deal cu titlurile MedLife (M), în sumă de 38,57 milioane lei.

Acționarul majoritar al eMAG a atras 14,6 miliarde dolari din vânzarea unui pachet de 2% din acțiunile Tencent CITEȘTE ȘI Acționarul majoritar al eMAG a atras 14,6 miliarde dolari din vânzarea unui pachet de 2% din acțiunile Tencent

În total, un pachet de 3,75 milioane de acțiuni MedLife, reprezentând 2,9% din capitalul social, au fost transferate pe piața Deals astăzi, la un preț de 10 lei/unitate, cu 5,66% sub referința de miercuri.

Pe piața principală, acțiunile MedLife s-au apreciat cu 0,94%, până la 10,7 lei, pe transferuri echivalente cu aproximativ 124.000 lei.

Al doilea mare rulaj al zilei, de 5,77 milioane de lei, a fost consemnat pe acțiunea Băncii Transilvania (TLV), care a avansat cu 0,21%, până la prețul de 2,4250 lei.

Titlurile BRD-Societe Generale (BRD) s-au corectat cu 1,64%, pe schimburi însumând 4,94 milioane lei.

În sectorul energetic, acțiunile OMV Petrom (SNP) s-au depreciat cu 0,23% și au tras în jos indicele BET-NG, care a coborât cu 0,12%.

Prin contrast, BET-FI s-a apreciat ușor, în pofida unui declin de 0,58% la nivelul acțiunii Fondului Proprietatea (FP), cel mai important emitent din structura indicelui. FP a bifat al patrulea mare rulaj al zilei, de aproape 2,55 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
bvb
bursa
actiuni romanesti