Bursa își continuă parcursul pozitiv. Cele mai mari tranzacții, realizate pe acțiuni preferate tradițional de investitorii străini

Bursa își continuă parcursul pozitiv. Cele mai mari tranzacții, realizate pe acțiuni preferate tradițional de investitorii străini
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 28 aug 2018

Tras în sus de acțiunile OMV Petrom, indicele titlurilor blue-chip de la BVB a câștigat 0,87%. Raliul din minime păstrează suflu.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Bursa de la București a continuat în ton cu ședințele precedente, cu o tendință de apreciere pe fondul unei lichidități modeste, rulajul pieței de acțiuni fiind de 23,43 milioane lei (5,04 milioane euro). Impulsul a fost, totuși, destul de puternic, 6 din primele 7 cele mai tranzacționate acțiuni închizând „pe verde”, iar în 2 cazuri saltul fiind mai mare de 2 procente.

Indicele compozit BET Plus a urcat cu 0,75%, iar indicele reprezentativ BET a avansat cu 0,87%, până la nivelul de 8.373,53 de puncte. Din punct de vedere tehnic, indicele încearcă să se consolideze peste nivelurile multiple de rezistență depășite recent, reprezentate de 3 repere: 1) zona de congestie în care piața „s-a blocat” la sfârșitul lunii mai și începutul lunii iunie, 2) retragerea Fibonacci de 38,2% a întregului „swing” descendent din maximele post-criză consemnate la finele lunii aprilie și minimele locale de la începutul lunii iulie, 3) media mobilă exponențială de 200 de zile (EMA200), cea care definește trendul.

Bursa își continuă parcursul pozitiv. Cele mai mari tranzacții, realizate pe acțiuni preferate tradițional de investitorii străini

Mișcarea este susținută momentan de media mobilă exponențială de 5 zile (EMA5) și există premise ca aceasta să continue. Profit.ro avertiza încă de la finalul lunii iulie, după trecerea peste un reper tehnic, asupra faptului că există premise ca etapa de revenire din minime să capete în complexitate, amplitudine și durată. De atunci, indicele a urcat cu 3,88%.

Impact Developer & Contractor vinde mai puține locuințe și pierde profitul pe drum la S1. La jumătatea anului trecut compania avea un câștig de 12,6 milioane lei CITEȘTE ȘI Impact Developer & Contractor vinde mai puține locuințe și pierde profitul pe drum la S1. La jumătatea anului trecut compania avea un câștig de 12,6 milioane lei

Astăzi nu a existat neapărat susținere externă pentru parcursul favorabil al cotațiilor. La nivelul principalilor indici închiderile au fost divergente, așa cum se vede pe tabloul Bloomberg: -0,24% pentru indicele Euro Stoxx 50, +0,52% pentru indicele FTSE100 de la Londra, +0,11% pentru indicele CAC40 de la Paris, -0,09% pentru indicele DAX de la Frankfurt, +0,86% pentru indicele WIG20 de la Varșovia, ++0,36% pentru indicele BUX de la Budapesta și +0,29% pentru indicele PX de la Praga.

Mișcări importante au fost pe piața petrolului, unde la Londra, prețul țițeiului de tip Brent a depășit intraday reperul de 77 dolari/baril. Este și contextul în care la BVB titlurile OMV Petrom (SNP) au crescut cu 2,42%, până la prețul de 0,3380 lei/acțiune, pe cele mai mari tranzacții ale zilei, de 5,84 milioane lei. Aceasta a tras în sus indicele energetic, ce a supraperformat pieței, cu o închidere cu 1,41% peste referință. Din structura acestuia, titlurile Romgaz Mediaș (SNG) au urcat cu 0,92%, până la prețul de 32,90 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 1,14 milioane lei.

Tranzacții de aproape 2 milioane euro pe acțiunile bancare

Pe al 2-lea rulaj al zilei, de 4,33 milioane lei, titlurile Băncii Transilvania (TLV) s-au apreciat cu 0,64%, până la prețul de 2,36 lei/acțiune, care conferă instituției de credit o capitalizare bursieră de 11,36 miliarde lei (2,44 miliarde euro). Cealaltă acțiune bancară lichidă de la cota BVB, cea a BRD Groupe Société Générale (BRD), a urcat cu 0,71%, până la prețul de 14,10 lei/acțiune, pe fondul unor schimburi de 4,28 milioane lei.

Tot pe segmentul financiar, titlurile Fondul Proprietatea (FP) au staționat pe nivelul de preț de 0,9300 lei/acțiune al sesiunii anterioare, pe transferuri de 2,56 milioane lei. Într-o zi negativă pentru acțiunile SIF, indicele fondurilor închise de investiții BET-FI a mers, însă, pe contrasens față de restul pieței, cu un declin de 0,43%, până la nivelul de 38.541,97 de puncte.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
omv petrom
romgaz
brd
bvb
bursa
fondul proprietatea
romgaz