Caz interesant la Sibex. Cum să cumperi 9 lei cu 6 lei

Caz interesant la Sibex. Cum să cumperi 9 lei cu 6 lei
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 14 apr 2016

Sin București, societate trecută de pe Rasdaq pe ATS-ul de la Sibex, acordă în acest an un dividend brut de 9,6 lei/acțiune, un câștig nesperat de acționari care este chiar mai mare decât a fost vreodată valoarea acțiunii în ultimii 3 ani. Ultimul preț de piață este de 6 lei/acțiune, reprezentând o tranzacție la Sibiu prin care investitor a mai cumpărat un titlu.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Având în vedere ilichiditatea acțiunii, nu mai este propriu-zis oportunitate de câștig. Pentru investitorii care dețineau titluri la societatea Sin București (SINU), în prezent listată pe sistemul alternativ de tranzacționare de la Sibex, reprezintă, însă, obținerea unor sume nesperate.

Societatea a aprobat în Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor de marți distribuirea în acest an de dividende însumând aproape 13 milioane lei, respectiv un dividend brut de 9,60 lei pe titlu, mai mare decât oricare dintre prețurile acțiunii în ultimii 3 ani pe piața Rasdaq a Bursei de Valori București unde a fost listată până în toamna anului trecut.

Dumitru Miheș, investitor cu aproape 20 de ani pe piața de capital românească, este unul dintre fericiții câștigători. Are peste 700 de titluri pentru care va încasa aproximativ 6.500 de lei. De la anunțul privind acordarea dividendului are cu un titlu mai mult. A cumpărat cu 6 lei o acțiune care poartă numai în acest an un dividend net de 9,12 lei.

”Am cumpărat 9 lei cu 6 lei. Uite că se poate asta pe piața de capital românească”, a declarat amuzat pentru Profit.ro Miheș. Și-a dat seama și de ce tranzacția s-a efectuat: era cineva care dorea să ridice cotația pentru că ulterior a venit ordinul la 7 lei. „Normal că nu l-am mai urmărit”, spune investitorul care și în prezent este singurul din cerere la prețul de 4,5 lei/acțiune.

Nu se gândește să înstrăineze pachetul. „Stau cu ele. Nu o să le dau. Dau un dividend mai mare decât a fost valoarea acțiunii”, mai spune investitorul râzând. La prețul de 6 lei pe titlu la care s-a executat ultimul ordin randamentul net al dividendului care va fi distribuit începând cu data de 10 mai este de 152%.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
sin
dumitru mihes
sibex
sin bucuresti
dividende
randament