FTSE va retrograda bursa de la Atena la statutul de "piață emergentă avansată"

FTSE va retrograda bursa de la Atena la statutul de "piață emergentă avansată"
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 14 sep 2015
FTSE, furnizorul britanic de indici bursieri, a anunțat că va retrograda începând cu martie 2016 bursa de la Atena de la statutul de "piață dezvoltată" la cel de "piață emergentă avansată", ca urmare a introducerii de către autorități a controlului capitalurilor, scrie Kathimerini.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
Totodată, FTSE și-a motivat decizia prin faptul că bursa a fost închisă în această vară timp de 5 săptămâni, de la finalul lunii iunie până la începutul lunii august. 
 
"Acestea nu sunt caracteristici asociate unei piețe dezvoltate stabile", au comentat reprezentanții FTSE, citați de publicația grecească.
 
De asemenea, nivelul scăzut al capitalizării bursiere reprezintă o problemă, acesta fiind principalul subiect abordat la dezbaterile care au avut loc vineri între reprezentanții FTSE și cei ai bursei din Atena.
 
Bursa de la Atena nu a mai avut statutul de piață emergentă avansată din 2001.
 
Măsura va genera, cel mai probabil,  restrustructurări pe piața locală, transferuri de portofolii și plecări ale investitorilor, într-o măsură și mai mare decât la momentul actual, dar și venirea unor investitori specializați în plasamente pe piețe emergente.
 
Grecia a ajuns luna trecută la un nou acord cu creditorii internaționali privind lansarea unui nou program de asistență financiară în valoare de 86 miliarde de euro pentru următorii trei ani, în condițiile în care guvernul elen a acceptat implementarea unui set de reforme și măsuri fiscale menite să stimuleze redresarea economică.
 
viewscnt
Afla mai multe despre
atena
bursa
ftse
grecia
piata financiara
piata de capital
controlul capitalurilor