Grupul Dimofte-Popoviciu, vedeta pieței AeRO. Aproape o treime din tranzacțiile la S1, realizate pe acțiunile Metav și Aviația Utilitară

Grupul Dimofte-Popoviciu, vedeta pieței AeRO. Aproape o treime din tranzacțiile la S1, realizate pe acțiunile Metav și Aviația Utilitară
scris 21 sep 2017

Peste 28% din tranzacțiile de pe sistemul alternativ de tranzacționare al Bursei de Valori București au fost realizate pe companiile Metav București și Aviația Utilitară, ambele în nordul Capitalei și aparținând grupului oamenilor de afaceri Puiu Popoviciu și Radu Dimofte.

În mandatul de director general al polonezului Ludwik Sobolewski, Bursa de Valori București a pus accent pe activitatea de promovare a pieței AeRO ca sursă de finanțare a companiilor de dimensiuni mici care vor să facă pasul către piața de capital. Deși au fost nume noi, raportul semestrial al Autorității de Supraveghere Financiare (ASF) indică un clasament al tranzacțiilor de pe sistemul alternativ de tranzacționare care are în plan două acțiuni internaționale și foste societăți venite de pe piața Rasdaq.

Tranzacții mari pentru societăți din nordul capitalei au avut o pondere importantă în totalul rulajului de 93,89 milioane lei de pe piața AeRO. Grupul oamenilor de afaceri Gabriel Popoviciu și Radu Dimofte este protagonist în tranzacțiile-vedetă de pe această piață.

Metav București, compania prin care Popoviciu și Dimofte administrează Metav Business Park, se va împrumuta cu 40 milioane lei pentru a-și răscumpăra acțiuni CITEȘTE ȘI Metav București, compania prin care Popoviciu și Dimofte administrează Metav Business Park, se va împrumuta cu 40 milioane lei pentru a-și răscumpăra acțiuni

Nu mai puțin de 18,35% din activitatea de tranzacționare de pe ATS-ul de la BVB este reprezentată de rulajul de 17,23 milioane lei pe titlurile Metav București (METV), cea mai mare parte a acestuia fiind consemnat în luna mai când compania Meteor a omului de afaceri Popoviciu, în prezent la Londra, după ce a primit o condamnare în instanță, și-a majorat participația în cadrul companiei la 54,27% din titluri.

Aviația Utilitară București (AVUT), de asemenea, amplasată în nordul Capitalei, a cumulat pe piața AeRO în primele 6 luni ale acestui an tranzacții în valoare de 9,33 milioane lei, reprezentând 9,94% din rulajul de pe acest segment din S1. La sfârșitul lunii mai, compania Practic, ce este controlată de Dimofte, unul dintre cei mai mari proprietari de imobile din București, a cumpărat 49,9% din titlurile Aviația Utilitară.

Dimofte a fost, până în urmă cu câțiva ani, principalul partener de afaceri al lui Gabriel "Puiu" Popoviciu, împărțind cu acesta controlul asupra proiectului rezidențial și de retail Băneasa, al hotelurilor Howard Johnson (acum Sheraton), Ramada Park și Ramada Plaza din București, dar și o serie de alte afaceri imobiliare, printre care spații de birouri și de retail în zona centrală a Capitalei.

viewscnt
Afla mai multe despre
aero
bvb
bursa
radu dimofte
gabriel popoviciu
asf
aviatia utilitara
metav
practic