O nouă ședință roșie la BVB, în linie cu bursele europene. Banca Transilvania, aproape 38% din rulajul total

O nouă ședință roșie la BVB, în linie cu bursele europene. Banca Transilvania, aproape 38% din rulajul total
Andra Oprescu
Andra Oprescu
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 19 iun 2018

Bursa de Valori București a continuat declinul în ședința de marți, în linie cu bursele europene, iar aproape 38% din rulajul de 26,48 milioane de lei a fost realizat cu acțiuni Banca Transilvania.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele compozit BET Plus a pierdut 0,91%, iar indicele reprezentativ BET s-a depreciat cu 0,93%, la 8.087,71 puncte. Indicele BET se află pe un impuls descendent după o respingere la o confluență de rezistențe tehnice importante pe care a testat-o în mai multe sesiuni, respectiv media mobilă de 200 de zile (EMA200), cea care definește trendul, și retragerea Fibonacci de 38,2% a parcursului negativ precedent. Media mobilă exponențială de 21 de zile (EMA21) în coborâre a venit să aglomereze punctul logic de regrupare a vânzătorilor.

După sesiunea de declin de astăzi scenariul cel mai probabil devine doborârea precedentului minim de la finele lunii mai, iar intesecția mediilor mobile care desemnează tendința pe termen scurt, respectiv media mobilă exponențială de 5 zile (EMA5) și media mobilă simplă de 8 zile (SMA8) este de natură să susțină din punct de vedere tehnic o astfel de evoluție.

O nouă ședință roșie la BVB, în linie cu bursele europene. Banca Transilvania, aproape 38% din rulajul total

La nivel european, indicele Stoxx 600 a coborât la minimul ultimelor 3 săptămâni după un declin de 1,1% în ședința de astăzi, pe fondul declanșării unui război comercial între SUA și China, în condițiile în care președintele american, Donald Trump, a amenințat că va impune noi taxe pentru importuri chinezești în valoare de 200 miliarde de dolari.

În regiune, indicele WIG20 de la Varșovia a pierdut 1,4%, indicele BUX al bursei de la Budapesta a scăzut cu 1,5%, iar indicele PX al bursei de la Praga s-a depreciat cu 0,1%.

Tranzacție: Startup-ul românesc Froala, având printre clienți Apple, Samsung, Amazon, Reuters, a fost cumpărat de americanii de la Idera CITEȘTE ȘI Tranzacție: Startup-ul românesc Froala, având printre clienți Apple, Samsung, Amazon, Reuters, a fost cumpărat de americanii de la Idera

Cel  mai tranzacționat emitent la BVB a fost Banca Transilvania (TLV), cu tranzacții de 9,94 milioane de lei (aproaoe 38% din rulajul total), urmat de BRD - Groupe Société Générale (BRD), cu 4,46 milioane de lei, și Romgaz (SNG), cu 3,79 milioane lei. Acțiunile cu simbolul TLV au încheiat ședința în scădere cu 2,1%, acțiunile BRD au pierdut cu 1,96%, iar titlurile Romgaz a închis îcu un declin 0,27%.

Indicele BET-NG, care urmărește evoluția companiilor din sectorul energetic, a coborât cu 0,68%. BET-FI, compus din cele cinci SIF-uri și Fondul Proprietatea (FP), a încheiat sesiunea bursieră în coborâre cu 0,88. BET-XT și BET-BK au scăzut cu câte 0,99%. BET-XT reflectă evoluția primelor 25 de acțiuni românești în funcție de lichiditate, în timp ce BET BK cuprinde cele mai lichide 25 de companii indiferent de țara de proveniență.

viewscnt
Afla mai multe despre
bvb
bursa
stoxx 600
declin
minim
bet
trump
china
razboi comercial