Producătorul de vinuri din Republica Moldova Purcari Wineries, recent listat la București, și-a majorat cu aproximativ o cincime veniturile și profitabilitatea la T1

Producătorul de vinuri din Republica Moldova Purcari Wineries, recent listat la București, și-a majorat cu aproximativ o cincime veniturile și profitabilitatea la T1

Sursa foto: Wiktor Wojtas / dreamstime.com

scris 16 mai 2018

Raportând o majorare a veniturilor trimestriale cu 48% în Republica Moldova și cu 32% în România, producătorul de vinuri Purcari și-a ameliorat profitul net care s-a apropiat de 6 milioane lei.

Venită la cota Bursei de Valori București la începutul acestui an cu promisiuni de creștere, compania Purcari Wineries (WINE), lider pe piața vinurilor în Republica Moldova, a raportat ieri seară rezultate trimestriale în creștere. Astfel, veniturile s-au majorat în primul trimestru cu 21,41%, la 33,85 milioane lei, de la 27,88 milioane lei în perioada similară a anului trecut.

Profitul din exploatare a urcat cu 22,73%, la 8,26 milioane lei, de la 6,73 milioane lei, însă, la nivelul profitului net, dinamica a fost ceva mai atenuată, +18,16%, la 5,92 milioane lei, de la 5,01 milioane lei. Cu o zi înainte de listare, Adrian Rotaru, investitor cu 20 de ani de experiență și portofoliu relavant la Bursa de Valori București, declara pentru Profit.ro că prețul de listare de 19,00 lei/acțiune este echilibrat chiar și dacă Purcari și-ar înjumătăți ratele de creștere din ultimii ani sau le-ar reduce la o treime.

FOTO Operatorul Bursei din Londra caută în București angajați inclusiv la metrou, pe magistrala Pipera-Berceni, intens folosită de corporatiști și studenți CITEȘTE ȘI FOTO Operatorul Bursei din Londra caută în București angajați inclusiv la metrou, pe magistrala Pipera-Berceni, intens folosită de corporatiști și studenți

În cele 3 luni de prezență în ringul bursier, titlurile cu simbolul WINE nu s-au depărtat de acest reper și chiar închiderea de ieri era la nivelul de cotare de 19,10 lei/acțiune, la care capitalizarea de piață a companiei se ridică la 382,00 milioane lei (82,53 milioane euro).

La data de 31 martie, activele totale ale Purcari se ridicau la 224,88 milioane lei, fiind cu 2,52% mai mari decât cele de 230,69 milioane lei de la sfârșitul anului trecut. În același interval de raportare, datoriile totale s-au majorat cu 9,21%, la 111,00 milioane lei, de la 122,26 milioane lei.

În acționariatul companiei au intrat fonduri ale Franklin Templeton, compania care are în administrare Fondul Proprietatea, cu o deținere de 5,20%, societatea Fiera Capital din Insulele Man, fosta Charlemagne Capital, cu o participație de 7,94% din titluri, dar și SEB Investment Management, vehicul al unuia dintre cele mai puternice grupuri financiare din Suedia, aparținând celebrei familii de bancheri Wallenberg.

viewscnt
Afla mai multe despre
purcari wineries
seb group
franklin templeton
fiera capital
bvb
bursa
vinuri