Profit sub așteptări pentru gigantul petrolier Chevron

Profit sub așteptări pentru gigantul petrolier Chevron
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 oct 2023

Câștigul pe acțiune al companiei Chevron a fost cu o cincime sub estimările analiștilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Chevron a înregistrat în trimestrul al treilea un profit care a ratat cu mult așteptările de pe Wall Street, încadrându-se în tendința negativă a profiturilor companiilor din sectorul hidrocarburilor, comparativ cu anul trecut, ca urmarea a prețurilor mai mici ale țițeiului și ale costurilor mai mari, care au redus profiturile din rafinare și produse chimice, transmite Reuters, preluată de News.ro.

Acțiunile Chevron au scăzut vineri cu 5,4% în urma publicării rezultatelor financiare. ”A fost un trimestru zgomotos, cu costuri fără numerar provocate în primul rând de ceva ce am numit efecte temporale”, a declarat directorul financiar Pierre Breber într-un interviu, citând mărfurile de petrol și gaze aflate în drum spre clienți care vor fi recunoscute în viitor.

UPDATE Siemens Energy poartă discuții cu guvernul german pentru garanții de stat. Cădere record pe bursă CITEȘTE ȘI UPDATE Siemens Energy poartă discuții cu guvernul german pentru garanții de stat. Cădere record pe bursă

Compania a câștigat 6,5 miliarde de dolari în trimestrul trei, în scădere față de 11,2 miliarde de dolari în aceeași perioadă a anului trecut. Profitul ajustat a fost de 3,05 dolari pe acțiune, cu 19% sub estimările analiștilor, potrivit datelor LSEG.

Chevron a avertizat în trimestrul al doilea că întreținerea activităților sale de producție și rafinare de petrol și gaze va afecta rezultatele. De asemenea, compania a suferit un eșec în proiectul său de peste 45 de miliarde de dolari din Kazahstan, ceea ce a dus la o întârziere de șase luni și ar trebui să atingă acum 1 milion de barili echivalent petrol pe zi (boed) în 2025.

Eșecuri în punerea în funcțiune și adaptarea unei infrastructuri care datează din epoca sovietică vor adăuga aproximativ 4% la costuri și o întârziere de șase luni în extinderea producției la operațiunea sa Tengizchevroil (TCO), pe care Breber a numit-o ”o știre clar dezamăgitoare”.

viewscnt
Afla mai multe despre
chevron
petrol
bursa