Ședință "roșie" la BVB după aprecierile recente

Ședință "roșie" la BVB după aprecierile recente
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 29 aug 2018

Bursa de Valori București a făcut pași înapoi miercuri, consemnând prima ședință "roșie" din ultimele 5 zile. Rulajul cu acțiuni a însumat 27,34 milioane de lei, în creștere de 23,32 milioane în ședința de marți.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele compozit BET Plus a pierdut 0,46%, iar indicele reprezentativ BET a avut o corecție de 0,48%, până la nivelul de 8.332,93 de puncte, după parcursul pozitiv din ultimele zile și depășirea recentă a mai multor praguri de rezistență.

Spre comparație, indicele pan-european Stoxx 600 a încheiat ședința în urcare cu 0,3%. Optimismul dictat de renegocierea acordului comercial SUA-Mexic a luat amploare pe fondul alăturării Canadei la negocieri.

Bursa londoneză nu a luat parte la avansul de pe bursele europene, FTSE 100 pierzând 0,7%, pe fondul aprecierii lirei sterline, care dezavantajează exportatorii. Lira a urcat cu peste 1% față de euro și dolar după ce Michel Barnier, negociator-șef al Brexitului, a declarat că  UE este gata să ofere Marii Britanii un parteneriat "cum nu a mai existat cu o altă țară".

Finanțele stabilesc modul de contabilizare a dividendelor repartizate trimestrial și formatul situațiilor financiare interimare CITEȘTE ȘI Finanțele stabilesc modul de contabilizare a dividendelor repartizate trimestrial și formatul situațiilor financiare interimare

În regiune, bursa de la Varșovia a pierdut 0,41%, cea de la Praga a coborât cu 0,07%, iar cea de la Budapesta a urcat cu 1,13%.

Cel  mai tranzacționat emitent pe piața principală a BVB a fost BRD - Groupe Société Générale (BRD), cu 5,24 milioane de lei, urmat de Transgaz (TGN), cu 3,29 milioane de lei și Transelectrica  (TEL), cu 3 milioane lei. Acțiunile BRD au pierdut 0,71%, cele Transgaz au închis în creștere cu 0,55%, iar titlurile Transelectrica au urcat cu 0,61%.

Pe piața Deal a fost realizată o singură trnzacție, în valoare de 4,92 milioane lei cu titluri OMV Petrom (SNP).

Indicele BET-NG, care urmărește evoluția companiilor din sectorul energetic, a coborât cu 0,27%. BET-FI, compus din cele cinci SIF-uri și Fondul Proprietatea (FP), a încheiat sesiunea bursieră în urcare modestă, cu 0,05%. BET-XT a scăzut cu 0,37%, iar BET-BK a urcat ușor, cu 0,01%. BET-XT reflectă evoluția primelor 25 de acțiuni românești în funcție de lichiditate, în timp ce BET BK cuprinde cele mai lichide 25 de companii indiferent de țara de proveniență.

viewscnt
Afla mai multe despre
bvb
rulaj
bursa
bet
stoxx 600
brexit