Sesiune negativă la BVB. Jumătate din rulaj - asigurat de 2 acțiuni

Sesiune negativă la BVB. Jumătate din rulaj - asigurat de 2 acțiuni
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 17 oct 2023

Indicii bursieri de la București s-au depreciat pentru a doua zi marți, pe un rulaj în scădere, asigurat, în cea mai mare parte, de acțiunile bancare și energetice.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Într-un context marcat de incertitudini cu privire la politica monetară a băncilor centrale și la evoluția războiului dintre Israel și Hamas, bursele vest-europene au închis, totuși, în teritoriu pozitiv, extinzând avansul de luni.

În regiune, indicele reprezentativ al bursei de la Varșovia s-a apreciat cu 1,9%, pe fondul optimismului generat de câștigarea alegerilor parlamentare de către partidele din opoziție, venirea unei noi administrații fiind așteptată să deblocheze fondurile europene înghețate din cauza disputelor dintre actualul guvern și Bruxelles.

Conducerea Bursei – neîncrezătoare față de sustenabilitatea volumelor foarte bune din ultimele luni. Fondul Proprietatea apune, dar cu zgomot CITEȘTE ȘI Conducerea Bursei – neîncrezătoare față de sustenabilitatea volumelor foarte bune din ultimele luni. Fondul Proprietatea apune, dar cu zgomot

Acțiunile de la București nu s-au raliat nici de această dată la mișcările externe. Principalii indici BET și BETPlus consemnând deprecieri de 0,53% și, respectiv, 0,51%.

Rulajul pieței de acțiuni a coborât sub 60 milioane de lei (11,9 milioane euro), jumătate fiind asigurat de acțiunile BRD Societe-Generale (BRD) și Hidroelectrica (H2O).

Titlurile BRD s-au depreciat cu 1,3%, până la prețul de 15,42 lei, în timp ce acțiunile Hidroelectrica au stagnat la 117,5 lei.

Nuclearelectrica (SNN, -1,1%) a fost al treilea cel mai tranzacționat astăzi, cu un rulaj de 8,2 milioane de lei, urmată de Banca Transilvania (TLV, -0,45%), cu transferuri însumând 6,5 milioane de lei.

BET-FI, indicele sectorului financiar, s-a depreciat cu 0,65%.

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni bvb
bursa bucuresti