Primăria București vrea să ia un împrumut de până în 140 de milioane de lei

Primăria București vrea să ia un împrumut de până în 140 de milioane de lei
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 oct 2019

Primăria București intenționează să contracteze un împrumut de până la 140 de milioane de lei pentru achitarea cofinanțării la 13 proiecte care se derulează din fonduri europene și vizează modernizarea și dotarea unor linii de tramvai și cumpărarea de autobuze electrice.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Potrivit unui proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a ședinței de joi a Consiliului General al Municipiului București, Primăria urmărește ”contractarea sau garantarea unei finanțări nerambursabile interne de tip revolving, în valoare totală de până la 140 de milioane de lei, cu o perioadă de maturitate de până la 15 ani”, scrie News.ro.

Contractarea se face pentru cofinanțarea proiectelor municipiului București care beneficiază de finanțare nerambursabilă prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

Raiffeisen își scoate numele din titulatura băncii pentru locuințe, într-o perioadă extrem de dificilă pentru aceasta. Noul nume: Aedificium Banca pentru Locuințe CITEȘTE ȘI Raiffeisen își scoate numele din titulatura băncii pentru locuințe, într-o perioadă extrem de dificilă pentru aceasta. Noul nume: Aedificium Banca pentru Locuințe

Este vorba despre 13 proiecte care vizează modernizarea și dotarea liniilor de tramvai 1, 10, 21, 25, 32. 40, 41 și 55, achiziționarea de autobuze electrice pentru mai multe trasee, dar și pentru modernizarea liniei de tramvai pe Bulevardul General Vasile Milea, de la intersecția cu Bulevardul Timișoara până în dreptul intrării în benzinăria OMV.

”Unul dintre obiectivele de interes major îl reprezintă transportul public de călători care, în ultimii ani, a arătat o reducere semnificativă a numărului de călători. Acest aspect se datorează flotei învechite și rețelei de transport public insuficient dezvoltată”, arată specialiștii Primăriei.

Potrivit acestora, având în vedere gradul ridicat de uzură a flotei, Primăria s-a angajat să achiziționeze 100 de tramvaie noi și 100 de autobuze electrice și să modernizeze 1,1 km cale dublă linie de tramvai, toate acestea îmbunătățiri vor contribui la reducerea cu 8.182 de tone pe an a emisiilor de dioxid de carbon generate de transportul rutier motorizat.

Municipiul București a contractat 13 proiecte cu finanțare europeană, în valoare totală de peste 1,2 miliarde de lei, din care 995 de milioane reprezintă valoarea finanțării nerambursabile și de la bugetul de stat, adică 98% din cheltuielile eligibilă. Contribuția totală a municipiului București este de 300,4 milioane de lei.

”Având în vedere că în implementarea unui proiect pot să apară disfuncționalități procedurale este util ca municipalitatea să poată dispune în orice moment a de fonduri suplimentare care se asigure fluxul de lichiditati necesar pentru respectarea graficelor de implementare și pentru a nu risca pierderea fondurilor europene în cazul întârzierii sau blocării proiectelor și neatingerii indicatorilor”, mai arată reprezentanții Primăriei.

viewscnt
Afla mai multe despre
primaria capitalei
imprumut