ULTIMA ORĂ Acțiunile Amazon trec pentru prima dată pragul de 2.000 de dolari. Retailerul online se pregătește să devină a doua companie cu o capitalizare de 1 trilion de dolari, după Apple

ULTIMA ORĂ Acțiunile Amazon trec pentru prima dată pragul de 2.000 de dolari. Retailerul online se pregătește să devină a doua companie cu o capitalizare de 1 trilion de dolari, după Apple
scris 30 aug 2018

Acțiunile retailerului online Amazon au urcat joi la un nou maxim record, depășind pentru prima dată prețul de 2.000 de dolari pe unitate și ducând valoarea de piață a companiei către pragul simbolic de 1 trilion de dolari. 

Gigantul american al comerțului online ar putea deveni a doua companie care ajunge la o capitalizare bursieră de 1 trilion de dolari, performanță atinsă recent de Apple. Acțiunile companiei au urcat joi la un maxim intraday de 2,025 de dolari pe unitate, cu 1,4% peste închiderea de miercuri, ceea ce echivalează cu o capitalizare bursieră de 987,95 miliarde de dolari.

Dintr-un total de 47 de analiști intervievați de FactSet, 31 anticipează că Amazon este pe punctul de a deveni a doua companie care atinge o capitalizare de piață de 1 trilion de dolari.

Indicele Robor la trei luni a scăzut la 3,24%, cel mai mic nivel din ultimele două luni CITEȘTE ȘI Indicele Robor la trei luni a scăzut la 3,24%, cel mai mic nivel din ultimele două luni

Acțiunile Amazon au crescut spectaculos anul acesta, consemnând un plus de 72%. Spre comparație, Apple a urcat cu 35% la bursă, iar indicele Nasdaq Composite, cu 18%.

Apple a devenit, la începutul lunii, prima companie privată care a atins o capitalizare de 1 trilion de dolari. Deși Apple a vândut, în perioada mai-iunie, mai puține telefoane decât estimau analiștii (fiind și depășită de Huawei în funcție de livrări), prețurile de vânzare au depășit așteptările, susținute de iPhone X (cu preț de pornire 1.000 de dolari), cel mai vândut model al companiei în ultimele trei luni.

viewscnt
Afla mai multe despre
amazon
trilion
capitalizare
apple
actiuni
record
maxim
retailer