UE: Google are termen până la 31 octombrie să răspundă acuzațiilor antitrust legate de sistemul de operare Android

UE: Google are termen până la 31 octombrie să răspundă acuzațiilor antitrust legate de sistemul de operare Android
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 oct 2016

Google are termen până la 31 octombrie să răspundă acuzațiilor antitrust că se folosește de poziția dominantă a sistemului de operare Android pentru blocarea companiilor concurente, a anunțat luni Comisia Europeană, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Comisia Europeană a apreciat în aprilie că o condiție impusă de Google, ca producătorii de telefoane mobile să preinstaleze Google Search și Google Crome pe smartphone-uri, pentru accesarea altor aplicații Google, dăunează utilizatorilor și concurenței, scrie News.ro.

Executivul UE a stabilit inițial ca termen data de 27 iulie pentru ca Google să răspundă acuzațiilor. Termenul a fost prelungit de trei ori, la solicitarea companiei, limita precedentă fiind 20 septembrie.

Noile termene sunt 31 octombrie pentru cazul Android și 26 octombrie și 13 octombrie pentru cazurile legate de publicitatea pe căutările online și serviciul de cumpărături.

Firmele de asigurări din România au încheiat 2015 pe pierdere, 16 firme au înregistrat pierderi de 735 milioane lei CITEȘTE ȘI Firmele de asigurări din România au încheiat 2015 pe pierdere, 16 firme au înregistrat pierderi de 735 milioane lei

Dacă va fi găsită vinovată, Google poate fi amendată cu până la 7,4 miliarde de dolari, respectiv 10% din cifra totală de afaceri, pentru fiecare din aceste cazuri.

viewscnt
Afla mai multe despre
ue
google
android