Adobe a lansat un asistent de AI care poate produce rezumate și poate răspunde la întrebări despre conținutul PDF-urilor

Adobe a lansat un asistent de AI care poate produce rezumate și poate răspunde la întrebări despre conținutul PDF-urilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 feb 2024

Adobe a lansat un asistent de inteligență artificială în aplicațiile sale Reader și Acrobat, care poate produce rezumate și poate răspunde la întrebări despre conținutul PDF-urilor și altor documente, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Asistentul AI, aflat în prezent în versiune beta, este acum disponibil pe Acrobat, ”cu funcții care vor veni la Reader în zilele și săptămânile următoare”, potrivit unui comunicat.

Adobe intenționează să lanseze un plan de abonament pentru noul instrument după ce acesta va ieși din beta, scrie News.ro.

FOTO Alpine lansează primul model după șapte ani, derivat din Renault 5 CITEȘTE ȘI FOTO Alpine lansează primul model după șapte ani, derivat din Renault 5

Asistentul AI va ajuta utilizatorii să acumuleze informațiile din documente PDF lungi, generând scurte prezentari generale ale conținutului lor, a spus compania.

De asemenea, asistentul poate răspunde la întrebări despre informațiile dintr-un document printr-o ”interfață de conversație” și poate sugera întrebări despre fișier pe care utilizatorii le-ar putea adresa.

Adobe a spus că asistentul AI poate genera, de asemenea, citate care permit utilizatorilor să verifice sursa răspunsurilor instrumentului și poate produce text pentru diferite formate, cum ar fi e-mailuri, prezentări și rapoarte, potrivit comunicatului.

Alte modele AI, cum ar fi ChatGPT, oferă cititoare de PDF care accelerează în mod similar analizele documentelor lungi, dar aceste servicii impun utilizatorilor să încarce un PDF.

Asistentul AI al Adobe este o caracteristică încorporată.

Într-un interviu acordat marți la emisiunea ”Squawk on the Street” de la CNBC, CEO-ul Adobe, Shantanu Narayen, a declarat că noul instrument reprezintă obiectivul companiei de ”a democratiza accesul” la mii de miliarde de PDF-uri utilizate.

Un român preia conducerea afacerilor C&A în trei țări CITEȘTE ȘI Un român preia conducerea afacerilor C&A în trei țări

”Imaginați-vă că ați deschis un document de 100 de pagini. Vreți să înțelegeți rezumatul, vreți să aveți o conversație cu el, vreți să puneți întrebări. Doriți să corelați acest lucru cu alte documente pe care le puteți avea, precum și cu întreaga informație pe care o aveți în întreprinderea dumneavoastră”, a spus Narayen.

Săptămâna trecută, OpenAI, care a dezvoltat ChatGPT, a lansat un nou instrument care generează videoclipuri realiste, de înaltă definiție, dintr-un mesaj text.

Răspunzând la o întrebare dacă modelul OpenAI, numit Sora, reprezintă o încălcare a terenului Adobe, Narayen a spus că aceasta ”lucrează și la modelele noastre video” și intenționează să aplice acea tehnologie ”într-un mod responsabil” ”instrumentelor și fluxurilor de lucru”.

viewscnt
Afla mai multe despre
adobe
ai
pdf