Amazon a anunțat concedieri masive, cea mai importantă mișcare de acest fel din istoria companiei

Amazon a anunțat concedieri masive, cea mai importantă mișcare de acest fel din istoria companiei
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 nov 2022

Amazon.com a declarat că a concediat angajați ai diviziei de dispozitive, iar o persoană apropiată situației a spus că grupul țintește în continuare desființarea a aproximativ 10.000 de locuri de muncă, inclusiv în divizia de retail și resursele umane, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Anunțul, primul făcut de Amazon de când instituțiile media, inclusiv Reuters, au scris luni despre planurile de concediere, marchează o schimbare importantă pentru o companie cunoscută pentru crearea de locuri de muncă și extinde cele mai recente concedieri care au avut loc în sectorul tehnologiei, scrie News.ro.

 Hidroelectrica prelungește din nou perioada în care nu emite facturi CITEȘTE ȘI Hidroelectrica prelungește din nou perioada în care nu emite facturi

Directorul general al Amazon, Dave Limp, a spus într-o postare pe blog că compania a decis să consolideze echipele în unitatea sa de dispozitive, care a popularizat difuzoarele pe care consumatorii le comandă prin vorbire.

Angajații concediați au fost anunțați.

”Ne confruntăm în continuare cu un mediu macroeconomic neobișnuit și incert. În lumina acestui fapt, am lucrat în ultimele luni pentru a prioritiza în continuare ceea ce contează cel mai mult pentru clienții noștri și pentru afacere”, a spus el.

Planurile, încă în curs, de a elimina aproximativ 10.000 de roluri prin restructurări la mai multe divizii ar echivala cu o reducere cu aproximativ 3% a forței de muncă corporative de aproximativ 300.000 de persoane de la Amazon.

De ani de zile, retailerul online și-a propus să facă Alexa, asistentul vocal care alimentează gadgeturile sale interne, omniprezent pentru a plasa orice comandă de cumpărături, chiar dacă nu este clar cât de mult l-au acceptat utilizatorii pentru sarcini mai complexe decât verificarea știrilor sau vremea.

Un proiect inspirat de un computer vorbitor din serialul de science fiction Star Trek, Alexa a adunat un număr de angajați care a crescut la 10.000 de oameni până în 2019. La acea vreme, Amazon a prezentat vânzări de peste 100 de milioane de dispozitive Alexa, o cifră pe care nu a mai actualizat-o public de atunci.

Fondatorul Jeff Bezos a spus mai târziu că grupul vinde adesea dispozitive Alexa la reducere și uneori sub cost.

În timp ce Amazon s-a străduit să codifice răspunsuri inteligente la orice întrebare pe care Alexa se poate aștepta de la utilizatori, OpenAI, susținut de Google, parte a grupului Alphabet ,și Microsoft, a obținut progrese în chatbot-uri care ar putea răspunde ca un om fără nicio ținere de mână.

În urma știrilor despre concedieri, acțiunile Amazon și-au redus pierderile la un declin de circa 1%.

viewscnt
Afla mai multe despre
amazon
concedieri