Apple a plătit 20 de milioane de dolari pentru raportarea problemelor de securitate

Apple a plătit 20 de milioane de dolari pentru raportarea problemelor de securitate
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 31 oct 2022

Criticată în dese rânduri că nu derulează programe de recompense pentru descoperirea problemelor de securitate la fel de ample precum alți giganți din tehnologie, Apple oferă acum o serie de cifre menite să contrazică criticii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În vară, Apple anunța că-și va upgrada sistemul de recompense pentru descoperirea problemelor de securitate. Numit Apple Security Research, acesta a început acum să funcționeze, având inclusiv un site și un blog pe care compania oferă mai multe detalii.

De când a fost lansat inițial acest program, în urmă cu doi ani și jumătate, au fost plătite recompense totale în valoare de aproximativ 20 de milioane de dolari, spun cei de la Apple.

Apple urmează să lanseze noi laptopuri MacBook Pro, dar cu întârziere. Noua dată anunțată CITEȘTE ȘI Apple urmează să lanseze noi laptopuri MacBook Pro, dar cu întârziere. Noua dată anunțată

În medie, compania americană plătește în jur de 40.000 de dolari pentru descoperirea unei breșe din categoria Produse, unde sunt incluse telefoanele, tabletele, laptopurile și celelalte produse vândute.

Au existat în acest timp 20 de recompense mai mari de 100.000 de dolari fiecare. Acestea au venit în urma descoperirii unor breșe de securitate cu impact major asupra produselor companiei.

În ciuda criticilor de până acum, datele oferite acum de Apple par să arate că programul de recompense al companiei are cea mai rapidă creștere dintre toate programele similare.

Pe 30 noiembrie vor începe înscrierile pentru ediția de anul viitor al programului Apple Security Research Device Program. În cadrul acestuia, experții vor primi un iPhone pe care să-l cerceteze și să-l testeze în scopul descoperirii și raportării eventualelor probleme de securitate descoperite.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
securitate
iphone
ios