Apple pregătește lansarea cipurilor M3

Apple pregătește lansarea cipurilor M3
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 15 mai 2023

Gigantul american Apple a început să testeze a treia generație de cipuri dezvoltate intern, pe care urmează să le lanseze anul acesta.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Apple face ultimele pregătiri pentru lansarea cipurilor M3, a treia generație de cipuri dezvoltate intern, care fac pasul la procesul pe 3nm pus în practică de taiwanezii de la TSMC, conform Bloomberg.

Trecerea de la 5nm la 3 nm va fi responsabilă de o creștere a densității procesoarelor cu 50% față de prima generație. M3 va avea 12 nuclee de procesor, față de 8, câte avea M1, sau 10, câte folosește M2.

Șefii Samsung Electronics și Tesla au discutat despre cooperarea pe segmentul industriilor de înaltă tehnologie CITEȘTE ȘI Șefii Samsung Electronics și Tesla au discutat despre cooperarea pe segmentul industriilor de înaltă tehnologie

De asemenea, de la 14, respectiv 16 nuclee de procesare video, cât aveau generațiile anterioare, M3 va oferi 18 nuclee de proceare.

Nu este clar, deocamdată, cât RAM vor avea cipurile M3, însă, testele văzute de Bloomberg, care se presupune că veneau de la un M3 Pro, arătau o capacitate de 36GB de memorie RAM.

Spre comparație, generația actuală de M2 Pro, oferă de la 16GB la 32GB RAM.

Apple este așteptată să lanseze cipurile M3 spre finalul acestui an sau cel târziu la începutul anului viitor.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
cipuri
m3