Apple va integra AI în funcția de căutare a dispozitivelor sale

Apple va integra AI în funcția de căutare a dispozitivelor sale
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 20 feb 2024

Spotlight, funcția de căutare universală de pe iPhone, Mac și alte dispozitive Apple, ar putea beneficia, de anul acesta, de o infuzie cu inteligență artificială.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Nu mai este un secret faptul că Apple lucrează la implementarea unor funcții care folosesc inteligența artificială generativă, fapt confirmat chiar și de șeful companiei Tim Cook la ultima conferință cu investitorii.

Pe parcurs ce se apropie evenimentul WWDC, însă, apar din ce în ce mai multe detalii legate de aceste eforturi. Astfel, conform surselor citate de Bloomberg, Spotlight va fi una dintre funcționalitățile care vor beneficia de aportul AI-ului.

Apple reactivează contul Epic de App Store CITEȘTE ȘI Apple reactivează contul Epic de App Store

Spotlight este o funcție de căutare universală a dispozitivelor Apple ușor accesibilă. De exemplu, pe iPhone, aceasta este apelată cu un swipe în jos pe ecranul principal și facilitează găsirea aplicațiilor, documentelor etc.

AI-ul generativ va permite utilizatorilor să folosească limbajul natural pentru a căuta și pune întrebări la fel cum se procedează deja cu ChatGPT și alți chatboți.

În același timp, Apple implementează același AI generativ și în alte aplicații ale companiei, de la Xcode, unde programatorii vor fi ajutați să scrie cod mai repede, până la Apple Music unde vor putea fi generate liste de melodii în mod automatizat.

Întreaga infuzie de inteligență artificială se va realiza în toamnă, când Apple este așteptată să lanseze iOS 18.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
spotlight ai
iphone
ipad
mac