Apple vrea să producă cipuri specializate destinate aplicațiilor pentru sănătate

Apple vrea să producă cipuri specializate destinate aplicațiilor pentru sănătate
scris 15 aug 2018

Apple angajează ingineri care ar putea lucra la proiectarea unor cipuri specializate destinate aplicațiilor pentru sănătate, potrivit CNBC, care face referire la anunțurile de angajări publicate de companie în ultimele luni.

Compania proiectează deja propriile cipuri pentru iPhone, iPad, Apple Watch și AirPod, arată news.ro.

Giganți ai sectorului tehnologic precum Alphabet, Facebook și Tesla au devenit tot mai interesați în ultima perioadă de producția de cipuri.

Interesul Apple pentru acest segment arată capacitatea sa de a proiecta cipuri specializate, respectiv nivelul mai mare de integrare pe verticală a companiei comparativ cu alte companii de tehnologie. Construirea de cipuri pentru funcții specifice poate ajuta Apple să adauge funcții noi și să îmbunătățească eficiența dispozitivelor sale, protejându-și în același timp proprietatea intelectuală de imitații.

Într-un anunț din luna iulie, echipa specializată în senzori pentru sănătate afirmă că vrea să angajeze arhitecți de cipuri specializate pentru senzori și sisteme de seonzori pentru produse viitoare ale Apple.

Nu este clar ce vor măsura senzorii, dar pare să fie vorba despre informații referitoare la funcționarea organismului.

Un alt anunț, din luna august, afirma că Apple caută un inginer care să ajute la dezvoltarea de senzori pentru sănătate, wellness și fitness.

Mai multe produse Apple, între care iPhone și Apple Watch, oferă funcții de monitorizare a sănătății. Zonele de interes ale companiei includ exercițiile fizice, sănătatea inimii și calitatea somnului, după cum arată achiziția companiei finlandeze Beddit, producătoare a unui dispozitiv de monitorizare cu același nume.

CNBC a relatat anterior că Apple lucrează la un dispozitiv de monitorizare continuă a glucozei din sânge.

Specialiștii în domeniul sănătății au afirmat că ar fi un progres extraordinar pentru milioane de persoane care suferă de diabet zaharat dacă Apple ar reuși acest lucru.

Este posibil și ca Apple să angajeze personal pentru actualii senzori biomedicali. Monitorizarea ritmului cardiac pentru detectarea unor boli precum fibrilația atrială, de exemplu, ar fi îmbunătățită prin monitorizarea continuă.

Apple nu este singura companie care se implică în proiectarea de cipuri specializate. Google a creat cipuri bazate pe inteligență artificială pentru servere și, recent, pentru dispozitive mici conectate la internet.

Amazon și Facebook și-au exprimat la rândul lor interesul pentru cipurile specializate.

Reprezentanții Apple au refuzat să comenteze.

Acțiunile Apple au crescut cu 31% în ultimele 12 luni, iar în această lună capitalizarea companiei a depășit 1.000 de miliarde de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple