Autoritatea de reglementare din Irlanda cere Facebook informații despre transcrierea mesajelor audio ale utilizatorilor

Autoritatea de reglementare din Irlanda cere Facebook informații despre transcrierea mesajelor audio ale utilizatorilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 aug 2019

Autoritatea de reglementare din Irlanda cere Facebook informații despre modul în care a gestionat datele în timpul transcrierii manuale a mesajelor audio ale utilizatorilor, a anunțat miercuri Comisia pentru Protecția Datelor din această țară, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Bloomberg a relatat marți, citând persoane apropiate situației, că Facebook a plătit contractori externi pentru a transcrie mesajele video ale utilizatorilor, scrie News.ro

”La fel ca Apple și Google, au oprit evaluarea manuală a mesajelor audio acum peste o săptămână”, a anunțat Facebook.

Creșterea economică a României rămâne ridicată, dar analiștii avertizează că se acumulează vulnerabilități la șocurile externe CITEȘTE ȘI Creșterea economică a României rămâne ridicată, dar analiștii avertizează că se acumulează vulnerabilități la șocurile externe

Autoritatea de reglementare irlandeză, principala instituție care supraveghează activitatea Facebook în Uniunea Europeană, a deschis deja opt investigații împotriva gigantului media și alte două împotriva WhatsApp și una împotriva Instagram, ambele deținute de Facebook.

”Pe lângă colaborarea cu Google, Apple și Microsoft în legătură procesarea datelor personale în contextul transcrierii manuale a înregistrărilor audio, solicităm acum informații detaliate de la Facebook, referitoare la procesarea datelor și modul în care consideră că această procesare respectă obligațiile GDPR”, a arătat instituția într-un comunicat.

Bloomberg a relatat, citând compania, că utilizatorii afectați au selectat o opțiune din aplicația Messenger pentru transcrierea conversațiilor audio. Contractorii au verificat dacă funcția de inteligență artificială a Facebook a interpretat corect mesajele.

Potrivit reglementărilor pentru protecția datelor ale UE, autoritățile de reglementare au dreptul de a impune amenzi pentru încălcarea acestora de până la 4% din veniturile globale ale companiei, sau de 20 de milioane de euro, în funcție de care sumă este mai mare.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
mesaje audio