Avertisment SRI: Posibilă campanie în masă de atacuri cibernetice de tip spearphishing

Avertisment SRI: Posibilă campanie în masă de atacuri cibernetice de tip spearphishing
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 mai 2022

Serviciul Român de Informații a transmis, sâmbătă seară, o avertizare în legătură cu o posibilă campanie în masă de atacuri cibernetice de tip spearphishing. Potrivit specialiștilor, atacatorii intenționează să utilizeze adrese de mail aparținând unor instituții din România pentru a încerca să inducă în eroare potențialele victime.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

”La nivelul Centrului Național CYBERINT din cadrul Serviciului Român de Informații au fost obținute date cu privire la o posibilă campanie în masă de atacuri cibernetice de tip spearphishing care vizează infectarea sistemelor informatice cu aplicații malware de tip ransomware. Atacatorii intenționează să utilizeze adrese de mail aparținând unor instituții din România pentru a încerca să inducă în eroare potențialele victime”, a transmis, sâmbătă seară, SRI, într-un comunicat de presă. 

Docherii olandezi refuză să descarce un petrolier cu motorină rusească CITEȘTE ȘI Docherii olandezi refuză să descarce un petrolier cu motorină rusească

Specialiștii recomandă a nu se accesa link-uri sau fișiere atașate mesajelor de tip mail care nu sunt adresate în mod curent destinatarilor sau provin din surse necunoscute. 

”Se recomandă aceleași măsuri de precauție privind accesarea link-urilor sau a atașamentelor transmise prin mesaje de tip SMS, WhatsApp, Signal, Telegram etc. De asemenea, este obligatorie realizarea de copii de siguranță (backup) pentru site-uri, baze de date sau orice alt tip de date expuse în mediul Internet, precum și stocarea acestor copii pe suporți de memorie separați fizic pentru a evita criptarea sau distrugerea acestora de un posibil atac cibernetic”, a mai transmis instituția. 

Grupul de hackeri pro-ruși Killnet amenință că va ataca aproape 300 de site-uri din România, pe listă fiind mai multe ministere, redacții de presă, instituții publice, site-uri de turism și hoteluri. Specialiștii au transmis o serie de recomandări pentru toți cei vizați. Poliția Română a anunțat că site-ul propriu a fost vizat de un atac. 

viewscnt
Afla mai multe despre
atacuri spearphishing
atacuri cibernetice
sri aparare cibernetica