Aviz al administrației Biden ca Google și Meta să utilizeze un cablu subacvatic pentru traficul de internet cu Asia

Aviz al administrației Biden ca Google și Meta să utilizeze un cablu subacvatic pentru traficul de internet cu Asia
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 dec 2021

Administrația Biden a recomandat vineri ca Google, divizie a grupului Alphabet, și Meta, compania mamă a Facebook, să obțină permisiunea de a folosi un sistem de cablu submarin pentru a gestiona traficul de internet în creștere cu Asia. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Administrația a îndemnat Comisia Federală de Comunicații (FCC) să acorde licențe companiilor pentru a trimite și primi date prin rețeaua de cablu Pacific Light, de 8.000 de mile, relatează News.ro.

China, acuzată că a folosit echipamente Huawei pentru a ataca telecomunicațiile din Australia CITEȘTE ȘI China, acuzată că a folosit echipamente Huawei pentru a ataca telecomunicațiile din Australia

Sistemul submarin de fibră optică conectează Statele Unite, Taiwan, Filipine și Hong Kong. Cablurile submarine transmit aproape tot traficul de date pe internet din lume.

Meta a cerut permisiunea de a folosi porțiunea dintre Filipine și Statele Unite, în timp ce Google a cerut permisiunea de a se conecta la Taiwan.

Companiile s-au angajat să protejeze confidențialitatea și securitatea datelor americanilor, în special împotriva operațiunilor de informații ale Chinei.

INEDIT O femeie dată în judecată de Eric Clapton va plăti peste 3.000 euro pentru un CD CITEȘTE ȘI INEDIT O femeie dată în judecată de Eric Clapton va plăti peste 3.000 euro pentru un CD

Planul Google și Meta a abandonat o propunere anterioară de a folosi cablul rețelei către Hong Kong, care este controlat de Beijing. Mai multe agenții guvernamentale din SUA au recomandat blocarea acestui plan în 2020.

Departamentul de Justiție a spus că acordurile de securitate națională cu Google și Meta sunt necesare având în vedere ”eforturile susținute ale Chinei de a achiziționa datele personale sensibile ale unor  milioane de oameni din SUA”.

VIDEO&FOTO Aplicația pentru completarea formularului impus tuturor la intrarea în țară - funcțională de duminică CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Aplicația pentru completarea formularului impus tuturor la intrarea în țară - funcțională de duminică

Ambasada Chinei la Washington și Google nu au comentat imediat.

Aproximativ 300 de cabluri submarine formează coloana vertebrală a internetului, transportând 99% din traficul de date din lume.

viewscnt
Afla mai multe despre
cablu
internet
subacvatic
asia
biden
google
meta