ByteDance, proprietarul TikTok, acuză Facebook de "plagiat și defăimare"

ByteDance, proprietarul TikTok, acuză Facebook de "plagiat și defăimare"
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 3 aug 2020

ByteDance, proprietarul aplicației TikTok, a acuzat Facebook de "plagiat și defăimare", fără a oferi însă alte detalii.  Acuzațiile vin în contextul în care, recent, Facebook a lansat Reels, o aplicație similară cu TikTok.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Compania chineză a întâmpinat "dificultăți complexe și inimaginabile" în drumul său spre a deveni o companie globală, susțin reprezentanții ByteDance.

Siemens Healthineers, prezentă și în România, cumpără Varian Medical Systems, tranzacție de 16,4 miliarde de dolari CITEȘTE ȘI Siemens Healthineers, prezentă și în România, cumpără Varian Medical Systems, tranzacție de 16,4 miliarde de dolari

"ByteDance s-a angajat dintotdeauna să devină o companie globală. Pe parcursul acestui proces, am întâmpinat tot felul de dificultăți complexe și inimaginabile, inclusiv mediul politic internațional tensionat, conflictul unor culturi diferite și plagiat și defăimare din partea concurentului Facebook", potrivit unui mesaj publicat de companie.

În urmă cu câteva săptămâni, Facebook a lansat Reels, o aplicație care copiază caracteristicile de bază ale TikTok. Mai mult, compania americană pune la bătaie sume semnificative de bani pentru a atrage vedetele de pe TikTok pe propria platformă.

Anul trecut, TikTok a atras critici de la CEO-ul Fcaebook Mark Zuckerberg, care a acuzat compania chineză că cenzurează protestele politice.

Microsoft se află în negocieri cu ByteDance pentru cumpărarea rețelei sociale TikTok, în contextul în care Statele Unite sunt îngrijorate de nivelul de acces pe care China, prin intermediul TikTok, l-ar dobândi la datele cetățenilor americani.

Potrivit unor susre citate de Reuters, președintele american Donald Trump ar fi acordat ByteDance 45 de zile pentru a găsi un cumpărător pentru TikTok.

viewscnt
Afla mai multe despre
tiktok
bytedance
facebook
facebook tik tok
microsoft
trump
acuzatii tiktok
vanzare tiktok