Calitatea componentelor pentru iPhone produse în India, indicată că ar lăsa mult de dorit. Fără "Da, se poate” și „Rezolvăm imediat”

Calitatea componentelor pentru iPhone produse în India, indicată că ar lăsa mult de dorit. Fără "Da, se poate” și „Rezolvăm imediat”
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 30 apr 2023

Apple se confruntă cu provocări majore când vine vorba de punerea în aplicare a strategiei de diversificare a producției componentelor necesare propriilor produse, India oferind un foarte bun exemplu în acest sens.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității - Ediția a IV-a; parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Din cauza tensiunilor economice dintre Statele Unite și China, dar și a politicilor aplicate local de guvernul chinez, Apple a decis cu mai mulți ani în urmă să mute o parte din producție din China în țări precum Vietnam și India.

Companiile și forța de muncă din India, însă, nu au nici experiența și nici atitudinea pozitivă de care gigantul american s-a bucurat în relațiile cu partenerii chinezi.

iOS 16.4 va permite aplicațiilor web să emită notificări CITEȘTE ȘI iOS 16.4 va permite aplicațiilor web să emită notificări

Conform unui raport publicat de Financial Times, componentele de iPhone produse de conglomeratul indian Tata la o fabrică din orașul Hosur ar avea o rată de respingere de 50%.

Asta înseamnă că doar jumătate din ceea ce produce Tata poate fi apoi folosit de Foxconn în procesul de asamblare.

Scopul Apple este ajungerea la o rată de respingere de 0%, de care partenerii chinezi au reușit să apropie, însă, de care Tata este foarte departe în acest moment.

Compania americană se mai confruntă în India și cu o problemă de atitudine. În India, Apple nu este întâmpinată cu același „Da, se poate” și „Rezolvăm imediat” ca în China, lucrurile mergând mult mai lent, mai este relatat.

Foști angajați Apple au făcut cunoscut faptul că unii dintre partenerii chinezi obișnuiau să-și dea silința pentru a depăși așteptările Apple și să rezolve în doar câteva zile obiective inginerești pentru care Apple le dădea mai multe săptămâni.

Analiștii sunt de părere că furnizorii indieni de componente au nevoie de trei ani pentru a ajunge la un nivel de producție care să facă o diferență.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
iphone
india
tata