Cartelele eSIM vor putea fi transferate wireless pe iOS 16

Cartelele eSIM vor putea fi transferate wireless pe iOS 16
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 14 iun 2022

Cu trecerea la iOS 16, schimbarea cartelelor electronice va fi simplificată, acestea putând fi pur și simplu transferate prin Bluetooth de pe un telefon pe altul.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Prin noianul de schimbări aduse de viitoarea versiune a sistemului de operare de pe iPhone se numără și posibilitatea transferului wireless a cartelelor eSIM de pe un telefon pe altul.

Când își schimbă iPhone-ul, utilizatorul nu mai trebuie decât să realizeze transferarea prin Bluetooth a cartelei electronice, fără a mai apela la serviciile unui operator.

Două dintre practicile Apple, declarate anticoncurențiale în Marea Britanie CITEȘTE ȘI Două dintre practicile Apple, declarate anticoncurențiale în Marea Britanie

În acest fel, utilizatorul poate scăpa de o eventuală bătaie de cap. Dacă la unii operatori schimbarea cartelei eSIM constă într-o simplă scanare a unui cod QR, alții își obligă clienții să facă o vizită la unul din punctele de vânzare, chiar dacă este vorba de o cartelă electronică, nu una fizică.

În iOS 16, pentru a transfera o cartelă eSIM de pe un iPhone pe altul, utilizatorul trebuie să aibă cele două telefoane deblocate, cu Bluetooth-ul actival și să le țină aproape unul de celălalt.

Procesul de transfer poate fi inițializat folosind opțiunea "Set up eSIM" din cadrul aplicației Settings.

Singura condiție pentru ca facilitatea lansată de Apple să funcționeze fără probleme este ca și operatorul să o suporte. Transferul wireless nu va fi posibil dacă operatorul nu permite acest lucru.

viewscnt
Afla mai multe despre
esim
ios 16
iphone
cartele
apple