Compania germană alfaview a făcut o plângere antitrust la UE împotriva Microsoft

Compania germană alfaview a făcut o plângere antitrust la UE împotriva Microsoft
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 iul 2023

Microsoft a fost lovită de o plângere antitrust la Uniunea Europeană de către rivala germană alfaview, a doua până acum în legătură cu includerea aplicației video Teams în produsul său Office, în timp ce autoritatea de reglementare a blocului se pregătește să investigheze gigantul tehnologic din SUA, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Compania de software din SUA se află în atenția autorităților de aplicare a concurenței din UE din 2020, când aplicația de mesagerie pentru spațiul de lucru deținută de Salesforce, Slack, s-a plâns de legătura dintre Teams și Office, scrie News.ro.

Netflix a atras aproape 6 milioane de abonați noi, după ce a introdus taxa de sharing CITEȘTE ȘI Netflix a atras aproape 6 milioane de abonați noi, după ce a introdus taxa de sharing

Alfaview, cu sediul în Karlsruhe, în sud-vestul Germaniei, cu o forță de muncă de 500 de persoane, a declarat că a depus o plângere similară la Comisia Europeană.

Gruparea ambelor produse oferă Teams un avantaj competitiv unic care nu este justificat de performanță și pe care rivalii nu îl pot egala, se spune în plângere.

Acest lucru are un impact semnificativ și permanent asupra concurenței pe piața de software de comunicații, a continuat alfaview.

”Gruparea Teams cu celelalte aplicații din suita Microsoft 365 creează un avantaj de distribuție multipolar pentru grupul din SUA”, a declarat directorul și fondatorul alfaview, Niko Fostiropoulos, într-un comunicat.

Microsoft a refuzat să comenteze plângerea alfaview.

Comisia Europeană a confirmat primirea plângerii, spunând că o va evalua pe baza procedurilor sale standard.

Microsoft a adăugat gratuit Teams la produsul Office 365 în 2017, aplicația înlocuind în cele din urmă Skype for Business.

Comisia urmează să lanseze o investigație asupra acestei mișcări după ce remediile Microsoft au eșuat, au declarat pentru Reuters persoane familiare cu problema, la începutul acestei luni.

Microsoft, care a fost amendat cu un total de 2,2 miliarde de euro (2,5 miliarde de dolari) în deceniul precedent, pentru practici care încalcă regulile UE de concurență, s-a oferit să reducă prețul produsului său Office fără Teams, dar autoritățile de reglementare doresc o reducere mai mare, au spus sursele.

Prețurile grâului au crescut pentru a treia zi consecutiv, în condițiile agravării conflictului dintre Rusia și Ucraina CITEȘTE ȘI Prețurile grâului au crescut pentru a treia zi consecutiv, în condițiile agravării conflictului dintre Rusia și Ucraina

Nu a fost deschisă încă nicio investigație oficială, dar Microsoft face obiectul unei anchete informale.

”Continuăm să cooperăm cu Comisia în ancheta sa și suntem deschiși la soluții pragmatice, care să răspundă preocupărilor sale și să servească bine clienții”, a spus un purtător de cuvânt al Microsoft.

Alfaview a cerut organului de supraveghere antitrust al UE să deschidă o investigație oficială, declarând că remediile oferite Comisiei de rivalul său din SUA sunt insuficiente.

viewscnt
Afla mai multe despre
alfaview
microsoft