DuckDuckGo lansează o facilitate care blochează trackerele pe Android

DuckDuckGo lansează o facilitate care blochează trackerele pe Android
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 23 nov 2022

App Tracking Protection este o funcție oferită de browser-ul DuckDuckGo, care promite blocarea tracker-elor din aplicațiile de Android.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

După o disponibilitate limitată, DuckDuckGo lansează în beta noul serviciu App Tracking Protection, disponibil acum tuturor utilizatorilor de Android dornici să-l încerce.

Conform companiei, App Tracking Protection blochează tracker-ele din aplicațiile de Android folosite pentru urmărirea acțiunilor realizate de utilizatori.

VIDEO 1Password va folosi autentificarea biometrică în locul parolelor CITEȘTE ȘI VIDEO 1Password va folosi autentificarea biometrică în locul parolelor

Tehnologia ar funcționa nu doar când aplicațiile sunt folosite, iar tracker-ele devin active, ci și atunci când acestea rulează silențios în fundal.

Disponibilă în cadrul browser-ului DuckDuckGo, facilitatea App Tracking Protection detectează momentul în care aplicațiile încearcă să trimită date către terții care se găsesc pe o listă neagră cu entități cunoscute pentru astfel de activități.

În afară de blocarea tracker-elor, utilizatorii care au curiozitatea pot vedea în timp real ce date sunt trimise de aplicațiile instalate pe telefon.

DuckDuckGo spune că, în medie, utilizatorii au 35 de aplicații instalate și că, într-o zi, sunt înregistrate între 1.000 și 2.000 de tentative de urmărire a utilizatorilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
duckduckgo
trackere
android