Epic Games, amendă pentru păcălirea utilizatorilor cu microtranzacții

Epic Games, amendă pentru păcălirea utilizatorilor cu microtranzacții
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 20 mar 2023

Producătorul jocului Fortnite, Epic Games, trebuie să plătească o amendă de 245 de milioane de dolari pentru că a păcălit gamerii să plătească microtranzacții și când nu doreau să facă acest lucru.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Federal Trade Commission, autoritatea americană pentru piețe și concurență, a finalizat investigarea Epic Games pentru posibile strategii de design menite să păcălească utilizatorii în a plăti pentru microtranzacții și a decis că producătorul de jocuri trebuie să plătească o amendă de 245 de milioane de dolari.

Banii vor fi folosiți pentru compensarea americanilor care au jucat Fortnite și au fost înșelați în acest fel.

Microsoft a extins accesul la chatbot-ul Bing CITEȘTE ȘI Microsoft a extins accesul la chatbot-ul Bing

FTC spune că Epic a folosit ceea ce în industrie poartă denumirea „dark patterns” - un design creat special în așa fel încât să determine utilizatorul să realizeze o anumită acțiune.

Companiile de tehnologie, inclusiv Meta și Google, folosesc destul de frecvent și astfel de dark patterns în cadrul propriilor produse pentru a determina utilizatorul să folosească anumite funcții, care să slujească strategiilor de business ale acestora.

În cazul jocului Fortnite, investigatorii spun că interfața grafică și meniul principal au fost special modelate pentru ca gamerii să facă microtranzacții neintenționate. Aceștia ajungeau să apese din greșeală un buton care ducea la cumpărarea unor obiecte virtuale.

Compania mai este acuzată că a facilitat achizițiile făcute de copii fără acordul părinților și că i-a amenințat cu blocarea conturilor pe cei care inițiau disputarea tranzacțiior neautorizate.

Ordinul FTC a devenit acum definitiv, după ce fusese anunțat inițial în decembrie.

Epic nu este la prima abatere. Compania a acumulat până acum amenzi de peste jumătate de miliard de dolari, având de plătit alte 275 de milioane de dolari pentru colectarea datelor copiilor cu încălcarea legii.

viewscnt
Afla mai multe despre
epic games
amenda
microtranzacții