Facebook a dezvoltat o platformă wireless pentru comunicațiile GSM

Facebook a dezvoltat o platformă wireless pentru comunicațiile GSM
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 7 iul 2016

Facebook a anunțat că va lansa o platformă open-source dedicată comunicațiilor GSM, care are ca scop scăderea cheltuielilor pe care operatorii GSM le fac pentru extinderea infrastructurilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Facebook vrea cu tot dinadinsul ca accesul la internet și comunicații să fie cât mai extins, inclusiv în zonele în care este dificil de implementat infrastructura necesară. Drept urmare, compania americană a dezvoltat o platformă wireless de acces, implementată pe principii open-source.

OpenCellular se dorește a fi o soluție care să vină în ajutorul operatorilor GSM.

În mod tradițional, implementarea infrastructurii GSM în zone izolate este foarte costisitoare, motiv pentru există încă multe zone în care nu avem semnal. Facebook își propune să rezolve această problemă oferind operatorilor o platformă care să simplifice procesul de implementare și să înlocuiască o serie de echipamente scumpe.

Un ministru israelian acuză Facebook pentru violențele din Israel CITEȘTE ȘI Un ministru israelian acuză Facebook pentru violențele din Israel

Caracteristica open-source înseamnă că operatorii au voie, și chiar sunt încurajați, să modifice echipamentul pentru a se potrivi mai bine condițiilor particulare unei anumite zone sau configurații.

OpenCellular oferă suportă pentru o gamă largă de rețele. Sunt suportate toate frecvențele de la 2G până la 4G, comunicarea de voce și, în plus, se pot configura inclusiv rețele WiFi.

Echipamentul este construit pentru a rezista în medii climatice dificile, iar sistemul de operare, care este și el open-source, poate fi accesat de la distanță.

Ca și Google, Facebook urmărește creșterea bazei de utilizatori prin extinderea accesului la Internet, ambele companii fiind dispuse să investească în tehnologii care să faciliteze direct sau indirect acest lucru.

OpenCellular va fi disponibil spre finele verii.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
gsm
wireless