Facebook domină piața căștilor de VR/AR

Facebook domină piața căștilor de VR/AR
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 10 ian 2022

Piața căștilor de realitate virtuală și realitate augmentată a crescut spectaculos anul trecut, creștere de care cel mai bine a știut să profite Facebook.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În 2021, au fost livrate 9,7 milioane de căști de VR și AR, estimează IDC. 89,8% din această piață este reprezentată de produsele de realitate virtuală, care le depășesc cu mult ca număr pe cele de realitate augmentată.

Față de anul anterior, creșterea a fost de nu mai puțin de 348,4%.

Livrările smartphone-urilor pliabile Samsung au crescut de patru ori. Cei mai mari performeri CITEȘTE ȘI Livrările smartphone-urilor pliabile Samsung au crescut de patru ori. Cei mai mari performeri

IDC estimează că, până în 2025, piața va crește la 32,8 milioane de unități, cu o rata de creștere anuală compusă de 45,9%.

Tot până în 2025, realitatea augmentată va începe să-și facă simțită din ce în ce mai mult prezența și va ajunge să reprezinte 25% din piață.

Facebook domină copios această piață, din care deține 75%. IDC estimează că, de la 3,5 milioane de unități livrate în 2020, Facebook a ajuns în 2021 undeva între 5,3 milioane de unități și 6,8 milioane de unități.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
casti
vr
ar