Facebook lucrează la o aplicație de conținut video

Facebook lucrează la o aplicație de conținut video
scris 1 feb 2017

Ambițiile pe zona de video ale Facebook se vor concretiza într-o aplicație dedicată dispozitivelor de streaming.

Conform The Wall Street Journal, Facebook lucrează încă de anul trecut la o aplicație de conținut video pentru dispozitive de streaming precum Apple TV sau Google Chromecast. Ideea nu este una nouă, în interiorul companiei discutându-se această posibilitate de mai mulți ani.

Însă, pentru Facebook dezvoltarea aplicației este parte ușoară a noii strategii. Compania americană trebuie să genereze conținut video original pentru a putea monetiza.

Microsoft ar putea lansa o versiune simplificată de Windows CITEȘTE ȘI Microsoft ar putea lansa o versiune simplificată de Windows

În acest sens sens, Facebook promite creatorilor de conținut plata unei taxe de licență. Compania are în vedere clipuri relativ scurte, de cel mult 10 minute, și transmisiuni live în cadrul cărora să afișeze reclama.

Recent, Facebook și-a avertizat acționarii că nu mai poate încărca feed-ul rețelei sociale cu reclame fără să afecteze negativ experiența utilizatorilor. O aplicație de conținut video pare un loc bun de afișat reclame, ca alternativă la feed-ul Facebook.

Compania condusă de Mark Zuckerberg testează în prezent și afișarea de reclame în cadrul conținutului video de pe Facebook. Reclamele vor fi afișate doar în cadrul clipurilor mai lungi de 90 de secunde, iar creatorii de conținut vor primi 55% din veniturile generate.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
video