Facebook promite creșterea securității conturilor. În 2019, Facebook a plătit recompense de 2,2 milioane de dolari pentru descoperirea vulnerabilităților

Facebook promite creșterea securității conturilor. În 2019, Facebook a plătit recompense de 2,2 milioane de dolari pentru descoperirea vulnerabilităților
scris 10 feb 2020

Anul trecut, Facebook și-a crescut masiv programul de tip bug bounty, iar pentru viitorul apropiat gigantul american promite că va la lua măsuri pentru a îmbunătăți securitatea conturilor utilizatorilor săi.

Facebook a plătit anul trecut aproximativ 2,2 milioane de dolari în cadrul programului propriu de recompense, în care cei care descoperă și raportează probleme de securitate sunt recompensați financiar.

La program au participat specialiști din peste 60 de țări, iar suma totală plătită anul trecut a fost de două ori mai mare decât cea din 2018. În total, din 2011, când a fost lansat acest program, Facebook a plătit recompense în valoare de 9,8 milioane de dolari.

Două dintre conturile oficiale de Twitter ale gigantului Facebook au fost atacate cibernetic CITEȘTE ȘI Două dintre conturile oficiale de Twitter ale gigantului Facebook au fost atacate cibernetic

Cea mai mare recompensă plătită în 2019 a fost în valoare de 65.000 de dolari și a venit pentru un bug care includea informații personale în anumite mesaje de eroare.

Aproximativ 15.000 de rapoarte a primit Facebook anul trecut, dintre care au fost recompensate 1.300.

În urma unui proces care a vizat o problemă de securitate ce a expus în 2018 datele personale ale 29 milioane de utilizatori, Facebook a promis că va lua și alte măsuri pentru creșterea securității conturilor.

Printre măsurile care nu au fost încă detaliate, se numără verificarea mai frecventă a eventualelor activități suspicioase în care sunt implicate conturile utilizatorilor și datele de logare ale acestora.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
facebook
date personale
proces
securitate