Facebook se extinde pe zona hardware și va dezvolta propriile procesoare

Facebook se extinde pe zona hardware și va dezvolta propriile procesoare
scris 19 apr 2018

Facebook are în plan să se extindă pe zona de hardware, dezvoltând propriile procesoare, ceea ce va reduce dependența companiei de alți jucători din industria IT, potrivit Bloomberg.

Informațiile Bloomberg provin de la surse apropiate companiei și sunt susținute de un anunț de angajare publicat pe site-ul Facebook. Potrivit anunțului, gigantul american este în căutarea unui manager specializat în domeniul dezvoltării procesoarelor.

Cel mai probabil, procesoarele dezvoltate de echipa pe care Facebook tocmai o formează vor fi folosite pentru serverele de inteligență artificială ale companiei. În prezent, serverele din spatele sistemului AI folosesc procesoare create de Nvidia.

Qualitance își extinde echipa de management cu Ovidiu Slăvoiu, fost la ING România CITEȘTE ȘI Qualitance își extinde echipa de management cu Ovidiu Slăvoiu, fost la ING România

Potrivit CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, inteligența artificială va juca un rol tot mai important pentru companie, inclusiv în procesul de eliminare a conținutului considerat ilegal sau nepotrivit.

Procesoarele ar putea fi utilizate și pentru dispozitivele inteligente pe care Facebook se pregătește să le lanseze sau viitoarele căști Oculus pentru realitatea virtuală.

Luna viitoare, Facebook va lansa un nou dispozitiv pentru realitatea virtuală, Oculus Go, care utilizează un proces Qualcomm.

Facebook are numeroase centre de date la nivel global, în care a investut masiv, iar utilizarea unor procesoare create special pentru sistemele AI ar putea reduce, în timp, costurile companiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
zuckerberg
cip
procesoare
procesor
inteligenta articiala
dispozitive
angajare