FBI este îngrijorat de viitoarea criptare a backup-urilor de iCloud

FBI este îngrijorat de viitoarea criptare a backup-urilor de iCloud
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 10 dec 2022

Anunțul Apple privind criptarea backup-urilor făcute prin intermediul iCloud a stârnit numeroase reacții, inclusiv din partea FBI, ai căror reprezentanți nu par deloc fericiți.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În urmă cu câteva zile, Apple anunța că, începând cu iOS 16.2, va oferi utilizatorilor opțiunea criptării end-to-end a datelor personale salvate pe serverele companiei prin intermediul serviciului iCloud.

„Advanced Data Protection”, cum numește Apple aceasta facilitate, va duce la criptarea E2E a majorității tipurilor de date, inclusiv a mesajelor, însemnărilor și documentelor.

Datele salvate pe iCloud vor putea fi protejate cu criptarea E2E CITEȘTE ȘI Datele salvate pe iCloud vor putea fi protejate cu criptarea E2E

Ca răspund la întrebarea adresată de The Washington Post, FBI spune că se așteaptă ca misiunea sa de protejare a cetățenilor să fie îngreunată în urma criptării backup-urilor de iCloud.

Conform Reuters, Apple ar fi vrut să ofere opțiunea criptării backup-urilor încă din 2020, dar a renunțat atunci tocmai la presiunile FBI, care exprima aceleași îngrijorări și atunci.

De cealaltă parte, gigantul american este lăudat pentru această decizie de organizațiile care militează pentru protejarea intimității, precum Electronic Frontier Foundation, care insistă de mulți ani pe lângă Apple pentru folosirea criptării E2E.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
fbi
criptare
icloud