Fuziune în industria dezvoltatoare de jocuri video din România. Amber semnează cu Scorpius Games

Fuziune în industria dezvoltatoare de jocuri video din România. Amber semnează cu Scorpius Games
scris 11 mar 2020

Compania românească de game development Amber va fuziona cu studioul independent de jocuri românesc Scorpius Games. Echipa Scorpius Games va veni cu o experiență în Unreal Engine (un motor grafic care furnizează o suită de instrumente de dezvoltare pentru dezvoltarea de jocuri video), permițând Amber să-și consolideze expertiza ca studio dezvoltator de jocuri pe platforme multiple. Fuziunea are loc în contextul creșterii continue a Amber în industria jocurilor video, luna trecută studioul românesc anunțând deschiderea unui nou birou în Mexic.

"Ne alăturăm oficial Amber, urmând să dezvoltăm împreună titluri noi pentru PC și console", spune Eugen Udrea, CEO al Scorpius Games. "În ultimul an, am lucrat împreună la tehnologii avansate bazate pe Unreal Engine și suntem bucuroși să ducem această relație la nivelul următor.”

Google le recomandă angajaților din America să lucreze de acasă CITEȘTE ȘI Google le recomandă angajaților din America să lucreze de acasă

„Acest parteneriat reciproc ne dezvoltă expertiza tehnică, oferind totodată Scorpius Games acces la capabilitățile noastre de producție. Vom continua să dezvoltăm noul lor joc video, PositronX”, a declarat și Mihai Pohonțu, CEO Amber.

Prin această fuziune, Amber deține acum drepturile pentru PositronX, titlul Scorpius Games, un shooter Rogue-Like First Person cu o grafică detaliată, care poate fi rejucat la infinit, ce oferă jucătorilor un gameplay rapid și posibilitatea de a aborda fiecare nivel într-un mod creativ. Jocul este disponibil pe Steam prin Early Access iar Amber va prelua și continua dezvoltarea și lansarea oficială a acestuia.

Amber este partener Disney, NBC Universal, Paradox Interactive, Rovio, That Game Company, Raw Fury si mulți alții.

Înființată în 2013 în București, Amber este o agenție structurată ca o rețea de studiouri cu specializări diferite, pentru soluții de dezvoltare de jocuri video ce include livrarea de produse complete, co-dezvoltare, conversie de platforme, live operations și servicii de suport.

Printre cele mai cunoscute companii de gaming cu care Amber a lucrat sau încă lucrează se numără Disney, Paradox Interactive, Rovio, NBC Universal, Kixeye, Glu, Kabam și That Game Company. Amber a dezvoltat jocuri precum Rumble Heroes, Link Twin și Cinderella Free Fall și a contribuit la dezvoltarea unor titluri de succes precum Sky: Children of Light, Gorogoa și altele.

viewscnt
Afla mai multe despre
jocuri video
amber
scorpius games