Germania anunță că aplicația pentru smartphone-uri de urmărire a contactelor pentru coronavirus este gata să fie lansată

Germania anunță că aplicația pentru smartphone-uri de urmărire a contactelor pentru coronavirus este gata să fie lansată
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 iun 2020

Ministrul german al Sănătății, Jens Spahn, a anunțat, duminică, că aplicația pentru smartphone-uri de urmărire a contactelor persoanelor infectate cu noul coronavirus este gata să fie lansată, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

După amânări pentru a se asigura că tehnologia bluetooth va funcționa la distanța corectă, guvernul a anunțat că aplicația va fi un instrument esențial pentru a ajuta la evitarea unui al doilea val de infecții, scrie News.ro.

”Va fi lansată în această săptămână”, a spus Spahn la postul de televiziune ARD, dar a refuzat să confirme că aplicația va fi lansată marți.

AT&T vrea vânzarea diviziei Warner Bros Interactive Entertainment, deținătoarea jocurilor video ”Harry Potter” și ”Games of Thrones”, care i-ar putea aduce 4 miliarde de dolari CITEȘTE ȘI AT&T vrea vânzarea diviziei Warner Bros Interactive Entertainment, deținătoarea jocurilor video ”Harry Potter” și ”Games of Thrones”, care i-ar putea aduce 4 miliarde de dolari

Aplicația folosește sistemul bluetooth pentru a depista și contacta persoanele care riscă să fie infectate cu coronavirus și nu se bazează pe o bază de date centralizată.

Deutsche Telekom și compania de software SAP sunt implicate în acest proiect.

Italia a lansat o aplicație similară în urmă cu o săptămână.

Spahn a cerut oamenilor care vor să plece în vacanță după relaxarea, de luni, a controlului la frontierele europene, să fie precaute și să se întrebe dacă călătoriile lor sunt necesare.

Germania ridică de luni un avertisment general de călătorie în țările Uniunii Europene și Marea Britanie și îl va înlocui cu o recomandare specifică de călătorie, pentru unele țări și regiuni.

”Avem nevoie de un echilibru corect”, a spus Spahn, adăugând că focarele de infecții recente din Germania, apărute după adunări publice șși slujbe religioase, au provocat răspândirea rapidă a virusului.

Datorită testărilor în masă, sistemului de sănătate solid și a măsurilor restrictive adoptate la jumătatea lunii martie, Germania a menținut numărul deceselor provocate de boala COVID-19 la un nivel relativ scăzut comparativ cu alte țări, în pofida numărului mare de cazuri.

viewscnt
Afla mai multe despre
smartphone
coronavirus