Google Chrome merge mai departe cu planurile de limitare a funcționalității extensiilor de blocare a reclamelor

Google Chrome merge mai departe cu planurile de limitare a funcționalității extensiilor de blocare a reclamelor
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 27 nov 2023

La jumătatea anului viitor, Google va introduce noi specificații pentru modul de funcționare al extensiilor, prin care va impune limitări în ceea ce pot face extensiile de tip adblock.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Google a anunțat că va implementa specificațiile Manifest V3 începând cu luna iunie a anului viitor. Aceste specificații privesc modul în care pot funcționa extensiile de Chrome.

Printre extensiile care vor fi afectate de noile specificații se numără cele de blocare a reclamelor și protejare a intimității, care-și vor vedea limitate serios capacitățile.

CITEȘTE ȘI YouTube oferă jocuri abonaților Premium

Noile specificații impuse de Google limitează drastic numărul seturilor de reguli statice și dinamice pe care le pot folosi extensiile - 50 simultan și 100 în total.

Extensiile de blocare a reclamelor folosesc seturi de reguli, care includ liste lungi de domenii și elemente ce ar trebui blocate înainte de a fi încărcate.

Deși Google a făcut o serie de compromisuri față de propunerile originale, acestea tot vor avea un impact negativ asupra modulului în care funcționează adblock-erele.

Google, care își câștigă veniturile în principal din vânzarea reclamelor digitale, spune că a luat aceste măsuri pentru a îmbunătăți funcționarea browser-ului Chrome.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
chrome
extensii
reclame
adblock