Google lansează o nouă generație a modelului AI de crearea a imaginilor Imagen

Google lansează o nouă generație a modelului AI de crearea a imaginilor Imagen
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 15 dec 2023

Google continuă cursa de urmărire a rivalului OpenAI, care este susținut de Microsoft, cu un nou instrument de inteligență artificială, care generează imagini pe baza comenzilor scrise.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Numit Imagen 2, acesta ar trebui să fie capabil de generarea unor imagini de calitate mai bună, cel puțin conform promisiunilor companiei prinsă de mai multe ori că exagerează funcționalitatea propriilor produse de AI.

Neîncrederea în afirmațiile făcute de oficialii Google legate de soluțiile de AI ale companiei sunt alimentate inclusiv de faptul că aceștia nu au prezentat nicio imagine creată de Imagen 2 pentru a-și susține promisiunile.

Google pierde procesul cu Epic CITEȘTE ȘI Google pierde procesul cu Epic

În plus față de versiunea anterioară, Imagen 2 este capabil să genereze texte și logo-uri conform comenzilor date de utilizatori.

Datorită unor noi tehnici de antrenare, spun cei de la Google, Imagen 2 înțelege mai bine comenzile lungi date de utilizatori și furnizează răspunsuri detaliate la întrebările legate de compoziția imaginilor.

Imagen 2 a fost dezvoltat de DeepMind, laboratorul flagship al diviziei de AI din cadrul gigantului american, și va fi oferit clienților Google Cloud.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
ai
imagen
imagini