Google plătește peste 90 de milioane de dolari pentru a scăpa de un proces

Google plătește peste 90 de milioane de dolari pentru a scăpa de un proces
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 15 sep 2023

Google a fost de acord să plătească 93 de milioane de dolari pentru ca un proces din California, care viza practicile înșelătoare ale companiei, să fie considerat rezolvat.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Gigantul american a scăpat de un proces în care era acuzat că a păcălit utilizatorii să creadă că au control asupra funcțiilor de urmărire a localizării, după ce a plătit 93 de milioane de dolari.

Oficial, Google nu și-a recunoscut vina, însă, plătind pentru a închide procesul, aceasta este ideea care se transmite, deși, vreme îndelungată a negat categoric acuzațiile.

Apple respinge concluziile franceze despre radiațiile telefoanelor iPhone 12 CITEȘTE ȘI Apple respinge concluziile franceze despre radiațiile telefoanelor iPhone 12

În centrul discuțiilor s-a aflat faptul că Google continua să urmărească utilizatorii și să livreze reclama targetate geografic și după ce aceștia dezactivau funcționalitatea „Location Sharing”.

Dincolo de milioanele de dolari, Google trebuie să-și schimbe și năravul, conform înțelegerii stabilite cu procurorii americani. Compania trebuie să fie mai transparentă privind modul în care localizează utilizatorii și ce face cu informațiile astfel colectate.

Nu este prima oară când Google alege să plătească pentru a scăpa de acuzații. În noiembrie 2022, gigantul american a plătit 391,5 milioane de dolari, când a avut de înfruntat acuzații similare într-un proces comun intentat de 40 de state americane.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
proces
localizare
california